Lief Dagboek,

De intocht van de door ons zo geliefde goedheilig man staat weer voor de deur. De enige vent op leeftijd waar je als kind wel snoep van mocht aannemen zonder er een minder eervolle tegenprestatie voor te hoeven verrichten. Ook ik heb goede herinneringen aan de Sint en zwarte Piet! Toen ik er nog plechtig in geloofde dat Sinterklaas er louter en alleen was om mijn eerste wereld problemen op te lossen, ervoer ik de hele tijd van de intocht tot aan pakjes avond als een magische periode. Het was feest, er werd gelachen, snoep van de grond gegeten en de schoen werd veelvuldig gezet.

Hoe anders is de intocht van de sint anno 2018

Dezer dagen hebben de geluiden van vreugde plaats gemaakt voor geluiden van onvrede. En laat ik heel helder zijn, dit hoort er nu eenmaal bij! Niet iedereen kan alles leuk vinden en in onze democratie moet daar ook ruimte voor zijn. Juist om je mening hierover te laten horen. Maar goed, Nederland zou Nederland niet zijn als we zelfs via een groot goed als de vrijheid van meningsuiting gewoon lekker bezig zijn om hier de oproerkraaiers hun zin te geven en de rest van het volk mooi naar de kloten te laten lopen.

De eeuwig zeikende minderheid

Er zijn in Nederland misschien, pak ‘m beet, 1000 mensen die het er dusdanig niet mee eens zijn dat er een fictief figuur als zwarte piet bestaat die kinderen blij maakt. Miljoenen mensen zien zwarte Piet en de oude Sint daarin tegen wel als een feest dat gevierd moet worden. Ons kabinet vindt dat die minderheid te pas en te onpas hun stem moeten kunnen laten horen, want dat is vrijheid.

Daar vind ik Marc Rutte en zijn duistere laven dan weer een stel gruwelijke mietjes. Als minder dan 1% van de bevolking het ergens niet mee eens is, kun je hier ook gewoon een standpunt in nemen waar iedereen zich aan te houden heeft. In plaats van de handen ervan af te trekken en maar stilletjes te hopen dat de boel niet weer escaleert. Normaal heeft d’n Mark ook schijt aan iedereen die ergens tegen is maar o o o als een roedel pissige wereldvreemde malloten wat willen zeggen. Dan moet dat gewoon kunnen van ons Mark. Iemand die een beetje kloten heeft zou hier wat aan doen, in plaats van te zwijgen. Dan toon je leiderschap waar een hoop voor en tegenstanders in de pieten discussie echt behoefte aan hebben. Maar Mark Rutte, zou Mark Rutte niet zijn als hij niet gewoon zijn kop in het zand zou steken. Hij geeft er liever de voorkeur aan om achteraf wederom “verschrikkelijk geschokt” te zijn, dan dat hij daadwerkelijk handelt zoals wij van hem mogen verwachten. Het is van de zotte dat het sinterklaas feest meer beveiliging nodig heeft dan Geert Wilders!

“Zie ginds komt te stoomboot uit Spanje weer aan, hij brengt ons Sint Nicolaas hij trekt zijn kogelvrije vest alvast aan”

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *