Lief Dagboek,

We eten nog altijd teveel zout volgens het RIVM. Verheugd als ik was dat het RIVM een keer wat anders te melden had dan hoe hoog de R wel niet is, zakte de moed mij al snel weer in de schoenen.

Kennelijk eten we meer zout dan “we” hadden afgesproken. Ik weet niet of het RIVM hier ooit voor een dichte deur heeft gestaan of mijn voicemail heeft ingesproken. Ik heb er in ieder geval geen actieve herinnering aan dat ik dat ooit met Jaap van Dissel of één van zijn trawanten überhaupt ergens een afspraak over heb gemaakt.

Voorkomen is beter dan genezen

De obsessie om zout en zoet uit ons leven te bannen begint ernstige vormen aan te nemen. Het trakteren op basisscholen moet ook op de schop volgens de GGD. Kinderen zouden teveel verwend worden met al die zoete zooi en makkelijke zakjes chips. Er komt nog een dag dat je je kinderen op hun verjaardag een zak wortelen mee moet geven ter ere van de jubilaris. Wat een dolle boel wordt dat. Gezellig met elkaar een worteltje eten en als verassing sneeuwwitje kijken die alleen nog maar gezoend mag worden als ze daar in 3-voud een toestemmingsformulier voor heeft getekend onder toeziend oog van die engerd van een Ferd Grapperhaus. Nee de jeugd van de toekomst zal wel een bezoekje GGZ nodig hebben om überhaupt het plezier van het leven in te zien.

Liksteen

Om mijn ergernis over het over idiote beschermende RIVM, ik citeer Jaap van Dissel; “Te duiden”, ben ik voornemens om eerdaags een zoute liksteen van ons paard te jatten. Vervolgens hang ik het “zoute gevaar” op aan de voordeur bij het RIVM en ga ik de hele dag onder het duidende oog van die vervelende Jaap van Dissel mijn tong kapot likken aan die prachtige roze liksteen.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *