Lief Dagboek,

Daar waar kleine en grote bedrijven worden vermalen door de links ingerichte gerechtelijke macht in Nederland, vanwege de zogenaamde stikstof crisis en andere gekkigheid. Lijkt formule 1 circuit in spe Zandvoort zich totaal niet druk te maken. Na de boeren en de bouw gaat de linkse kruistocht tegen niet bestaande crisissen, onverminderd verder. Nu staan de lopen van de linkse klimaatbuksen gericht op het voorhoofd van Formule 1 stroman, Jan Lammers.

Lammers

Jan Lammers profileert zich niet anders dan menig klimaatdrammer maar voor een ander doel. Het Formule 1 feest in Zandvoort moet en zal doorgaan. Ondersteunt door geldschieter en schandknaap Prins Bernard hebben zij het voor elkaar, “we” staan op de kalender van de FIA. In het weekend van 3 mei 2020 moet het gaan gebeuren. Natuurlijk is dit geweldig voor de fans, van mij persoonlijk had het niet gehoeven. Als je Zandvoort vergelijkt met een circuit als Spa Francorchamps, dan is Zandvoort ineens niet zo mooi meer. Spa staat bovendien al jaren netjes op de agenda zonder gedonder over de klimaatgekkigheid. Zelfs de bochten op Spa hebben mooiere namen. “Eau Rouge” bijvoorbeeld klinkt een stuk mooier dan de “Arie Luyendijk” in Zandvoort. Ik vraag mezelf ook sterk af hoe de Britten die bocht gaan uitspreken. “And there they go through the Arie Lazydike”. Das wel een dingetje waar Lammers ongetwijfeld wel een weerwoord over heeft.

The greatest race that never happened

Over Lammers gesproken. Het hele Formule 1 verhaal begint aardig veel weg te hebben van het Fyre festival. We weten nu inmiddels al een aantal maanden dat het hele feest doorgaat maar bij mijn weten is er nog niks geregeld. “Alles komt goed” is één van de meest verraderlijke uitspraken ooit gedaan door de mensheid. Laat Jan dat nu zeker wekelijks verkondigen op ieder medium dat hem de kans geeft om te spreken. Daarnaast veegt Jan ook zijn reet af met de klimaatdrammers. Hij doet geen concessies. Jan vergeet even dat de klimaatpiepers al heel erg veel dingen hebben weten te verpesten voor veel werkende Nederlanders. Jan heeft de illusie dat hem dat niet gebeurt. Ik voorzie een droevig scenario als het straks 30 april 2020 is en Jan nog eenmaal roept: “het komt goed”. Wanneer daarna blijkt dat het helemaal niet goed komt.

Als wij formule 1 fans dan op de fatale 1 mei 2020 af willen stemmen op Ziggo sport voor de eerste vrije training en in plaats daarvan het beteuterde gezicht van Bernard zien. Dan weet ik wel hoe laat het is. Het feest gaat niet door, het circuit is niet af en Gretha Thunberg staat te blèren in de pitsstraat waarom ze zo’n getraumatiseerde idioot is geworden. Jan Lammers blijkt nergens te bekennen en zal zich wel ergens verschuilen in de duinen. Terwijl prins Bernard zijn excuses aanbiedt en roept “Ik zei vanaf het begin al dat Assen the way to go was, maar Jan wilde niet luisteren..” wordt Jack Plooij in de verte genadeloos mishandeld door boze fans. Waarbij Olav Mol deze keer dan maar stijlvol verslag doet van het hele gebeuren; “Nu de lampen van Jack Plooij uitgaan, gebeurt dat ook hier op Zandvoort, definitief.”

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

2 reacties op “Zandvoort

 1. Wim Kuiper zegt:

  Tsja… ik kan dit alleen maar beamen… wetende dat de verbouwing ( bullshit.. complete nieuwbouw… en wáár blijft dan dat ” historische ” hè) helemaal niet zo voorspoedig verloopt als ons wordt voorgeschoteld..!!
  Maar stel… dat het feestje doorgaat, zie jij de bezoekers óóit weer minstens 15 km gaan fietsen ( god verhoede dat het regent ) en daarna een parkeerplekje voor die tweewieler zoeken op minstens 1500 meter van het circuit… en dan doorweekt de race kijken en de hele ellende nog es over te doen tot je bij je auto terug bent ( en dan alsnog in de file staat )… of met de trein.. nog leuker… degenen die het eerst willen vertrekken mogen wel 6 uren vantevoren op dat station staan.. en de laatsten minstens 6 uren wachten.. en dan alsnog een fiets zien te bemachtigen… of lopend het circuit zien te bereiken… en dat dan ook weer terug..??
  Nederlanders kennende vloeken ze daarna de hele rits social media vól….!!
  Maar de eerste tekenen zijn er al… afgelopen week bleek dat er nog voldoende plaatsen beschikbaar zijn ( terwijl Jantje L toch riep dat er wel een miljoen aanvragen waren..?? ) dan hebben daar dan al velen van afgezien schijnbaar… en gezien de prijzen van tribuneplaatsen… sommige bijna 600 euro ( 2x zo duur als elders ) is dat niet zo vreemd ook…!!
  Maar Bernhard v O is absoluut níét de geldschieter hoor… dat zijn rijke vrienden en sponsoren… én.. ondanks de grote woorden … toch ook de belastingbetaler… en de gemeente Zandvoort is alwéér in conclaaf onderling omdat er toch extra miljoenen in moeten gepompt worden… gemeenschapsgeld hè..
  En dat terwijl men in Assen al vele van de nodige verbeteringen en aanpassingen gedaan heeft… en nog extra gaat doen komende maanden… perfecte infra en parkeerruimte heeft… géén verlies draait.. en alles uit eigen portemonnee betaalt… en qua historie ( decennialang TT races organiseren ) doet dat zéker niet onder voor het duinenbaantje…. en het domme gezeur dat Assen een motorcircuit is… komt alleen uit de Zandvoort-hoek en van types die niet verder kijken dan die TT races…. ik ben vaak op het TT circuit… en daar zijn veel autorace-activiteiten..!!
  De DTM rijdt er trouwens ook… en zelfs de Champcars hebben er gereden… dus klinklare onzin… maar dat is wat het Zandvoortkliekje de wereld inbrengt om Assen zoveel mogelijk in diskrediet te brengen qua F1….!!
  De achterlijke en totaal nodeloze opmerkingen van de Zandvoort-directeur afgelopen week kun je onder de noemer “na-trappen” scharen…. en zijn nog leugens ook… als Assen nóóit in beeld was geweest was de helaas te vroeg overleden Charlie Whiting er zeker niet wezen kijken vlak voor zijn overlijden… en was ie zeker niet zo positief verrast geweest… maar huisjesmelker Bernhard en zijn kliekje speelden het spelletje “anders”… want hoeveel het ook moet kosten ( en ja… ook gemeenschapsgeld ) hij móét en zál winnen… waarbij het natuurlijk helpt dat zijn famillienaam ook de nodige invloed brengt… maar wat er ook gebeurt… hij heeft straks i.p.v een totaal verwaarloosd asfaltbaantje in de duinen… een voor tientallen miljoenen opgewaardeerd modern circuit in handen… daar kan huisjesmelken nóóit tegenop verdienen… en geloof me… voordat het eventueel failliet gaat… springt hij er wel met een grote winst uit… en idd.. bij mislukking wordt Jantje L als zondebok geofferd..!!
  Begrijp me goed… ik ben meer dan 40 jaar F1 fan.. racer en race-adept… en vindt een NL F1 GP geweldig… maar ik háát onrecht.. en dat is wáárom ik hier zo in sta… er zijn vuile spelletjes gespeeld… en dat kinderachtige natrappen van directeurtje Zandvoort was voor mij de druppel… en de reden tot deze reactie…!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *