Lief Dagboek,

Zoals zovelen op deze planeet ben ik lid van diverse WhatsApp groepen. Ik zit in een verenigingsapp, verjaardagenapps, familie apps en enkele jaren terug heb ik bij goedkeuring van mijn schoonvader, intrede gedaan in de familie app van mijn schoonfamilie. Een hogere eer kun je niet behalen in de 21ste eeuw natuurlijk!

De duistere groepen

En dan resten er natuurlijk nog de appgroepen waarbij de kernwaarden; eergevoel, trotse deelnemer en gezelligheid ver te zoeken zijn. Dat zijn dan de groepen met je vrienden. De plek waar er op irrationele wijze wordt omgegaan met elkaar. De plek waar dubieuze sportweddenschappen worden afgesloten. Van die groepen waar je bij het roepen van bijvoorbeeld “Goedemorgen”, je de eerste doodsbedreiging al binnen hebt voor je je tanden hebt gepoetst. 

In één groep hebben we zelfs een soort pervers OnlyFans abonnement. Dit is trouwens een aanrader voor andere groepen. Eén van de deelnemers laat zich tegen betaling doodleuk omkopen om je bij te staan tijdens bijvoorbeeld een discussie in de groep. Ook al is je standpunt kansloos dan staat hij daar weer, rotsvast in overtuiging, niet van binnenuit maar wel vanuit jouw portemonnee. Zoals alom bekend is het zo bij mannen, dat de financiële achteruitgang minder belangrijk is dan het verliezen van een discussie, het is een buitengewoon rendabel verdienmodel!

Uitlekken

Als ik ooit een publieke functie zou gaan bekleden, dan heb ik geen keus dan al mijn vrienden in de bewuste app eerst om te leggen en alle telefoons te verbranden. Hoewel 99% van de berichten uit een humoristisch oogpunt is geschreven, is er geen bevolkingsgroep op aarde die we nog niet onheus hebben bejegend. En gezien onze app louter uit witte mannen van rond de 35 jaar bestaat, is de kans erg groot dat we bij het uitlekken van deze app sowieso op een zondagmiddag ergens in het land en publieque worden opgehangen.

Dus leden van “Vrienden van Putin” “De Hennies” “Ton moet dood” of hoe onze giftige app hedendaags heet. Mocht ik ooit neigen naar een politieke carrière, kijk gerust af en toe achterom, op een dag sta ik daar.

Een gewaarschuwde witte man telt voor drie!

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *