Lieve Lezers,

Het jaar zit er weer bijna op en met kerst voor de deur, is het weer tijd voor zelfreflectie en de jaarlijkse familieruzies onder het genot van een overdaad aan drank en eten. We hebben onszelf dit jaar als volk weer geweldig voor lul gezet. Er is geen beroepsgroep die het Malieveld niet heeft bezocht en we zijn allemaal lekker ontevreden. Denken in oplossingen doen we liever dan ook niet, gezien Mark Rutte nog altijd de grote baas is in Nederland.

2019

Onterechte wachtgelden, eindeloze klimaatdiscussies welke louter op papier worden gevoerd en de pleuriskop van Ferd Grapperhaus, ze zijn allemaal de revu te vaak gepasseerd. De commissie Remkes die vindt dat het allemaal wel wat minder kan zolang het zijn dichtgemetselde karakter maar niet betreft. De Duindorpers die dit jaar niet half Scheveningen af laten fikken maar in plaats daarvan gebroederlijk Duindorp zelf aan puin slaan. De rechtszaak Suske en Wiske en de pik van Marco Kroon, een hoofdstuk welke nog een staartje krijgt in 2020. 2019, het jaar waarin je bij het pinnen van geld moet uitkijken dat er geen plofkraker voor je bezig is met “pinnen” en daarnaast over je schouder moet blijven kijken in de wetenschap dat je zomaar neergestoken kan worden. Het jaar waarin gezondheidsfilosoof Paul Blokhuis zijn gereformeerde duim steeds dieper in onze aars begraaft.

2020

Ik voorspel dat we volgend jaar de duim van Paultje steeds dieper gaan voelen en het Malieveld weer dienst mag gaan doen als klaagmuur voor iedereen die zich berooid voelt. 2020 wordt het jaar waarin Mathijs van Nieuwkerk een “umberto’tje” doet en na een korte commerciële carrière, eindelijk opflikkert van het scherm. Het wordt het jaar van wederom eindeloze discussie’s welke tot niks leiden. Het jaar van de Formule 1 in Zandvoort waar ongetwijfeld de klimaat rukkers zich aan de hekken zullen ketenen. Het jaar waarin een klimaatdepressie als een daadwerkelijke ziekte wordt erkend. Het jaar waarin we onszelf nog dichter in een zelfgecreëerde crisis gaan duwen. 2020 het jaar waarin onze mietjes maatschappij nog verder vermietert.

Vrolijk kerstfeest!

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *