Lief Dagboek,

De start van het formule 1 seizoen is een feit en zo glorieus als het vorige seizoen eindigde, zo ellendig startte het 2022 seizoen. Dit geld niet alleen voor Max Verstappen maar ook voor de tv kijkende fan. Olav Mol en Jack Plooij zijn ook zeker niet de heilige graal in commentatoren land maar potverdomme. Jullie komen aanschijten met Melroy en Nelson, het is een schande!

Melroy en Nelson

Laten we maar met gestrekt been erin gaan, mensen die hun kinderen Melroy of Nelson betitelen, horen eigenlijk sowieso thuis in een kliniek voor dwazen maar dat terzijde.

Viaplay heeft ervoor gekozen om dit jeugdige maar onsmakelijk genaamde span in te zetten om het commentaar te verzorgen tijden Formule 1 wedstrijden. Of de halfzware-drum-shag stem van Olav Mol men nu kon bekoren of niet, Viaplay gaat hier nu al de fout mee in door niet één enthousiaste commentator in te zetten maar twee.

Los van het feit dat de twee nogal wat bewijsdrang hadden was het niet om aan te horen. En iedere keer dat er een moment van rust kwam, haalde ze s ’werelds lelijkste man van stal die ook nog een schepje op de kabaalorgie mocht doen; Allard Kalff. Met zijn onscherpe en hoestende analyses, wat een hel.

De enige sport die er in de geschiedenis mee weg komt om twee commentatoren in te zetten, dat is het wielrennen. Er is geen mens die op een toernooi als de Tour de France, vijf en half uur lang, uur na uur, bocht na bocht, de koers aan elkaar kan lullen zonder sidekick.

There can be only one

Ik ga niet zeggen dat Viaplay nu dan maar terug moet kruipen in de reet van Olav Mol met vraag of hij alsjeblieft niet toch voor hen wil komen werken, neen. Ik wil Viaplay graag vragen of men er één commentator op wil nahouden.

Uiteraard zal ik hier niet vragen om het ontslag van Nelson of Melroy maar wel om het hoofd van één van de twee. Ik stel voor dat Viaplay op een willekeurige zaterdag in maart 2022 een deatmatch organiseert tussen Melroy en Nelson waarbij Olav Mol commentaar mag geven. De winnaar mag dan alleen de rest van het seizoen van commentaar voorzien en de verliezer trekken we door straten achter de auto van Olav Mol.

Op deze manier voel ik mezelf gecompenseerd voor het waarachtig slecht en overdreven commentaar van afgelopen zondag en heeft Olav ook een beetje zijn gram kunnen halen.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *