Lief Dagboek,

Het is nogal een gedonder rond de motorclub Veterans MC. Ik ben er zelf geen lid van maar sta wel met verbazing te kijken hoe deze groep oud collega’s steeds verder het verdom hoekje worden ingetrapt door de brave Nederlandse beleidsmakers. Zo is deze groep kerels niet welkom in hun club tenue op de Nationale Veteranendag welke volgende week wederom in Den Haag plaatsvindt. Kennelijk wordt deze groep veteranen welke toevallig op de motor rondtoeren aangemerkt als ‘OMG’. Daar bedoelt men niet het stront vervelende ‘O My God’ mee maar Outlaw Motorcycle Gang. Er is geen enkele reden of bewijs dat deze groep mensen als zijnde ‘OMG’ ‘moeten worden aangemerkt maar ja ze rijden op een motor en zien er eng uit. Dus ach, dan maar verbieden.

Defensie

Defensie gaat nog een stapje verder. Om de sfeer er goed in te houden probeert de legertop nu militairen welke lid zijn van Veterans MC uit de gelederen te verwijderen door hun Verklaring Omtrent Gedrag in te trekken. Dus als je voor volk en vaderland bent uitgezonden en vervolgens besluit om met oud gedienden een motorclub op te richten ben je niet langer welkom bij Defensie. De hele regelgeving hierin is zo krom als een hoepel. Als jij toch in je vrije tijd met je maten in hetzelfde leren vestje wilt rondlopen en lekker op je motor wilt rijden dan moet je dat mijns inziens lekker zelf weten. Mooi verhaal in een tijd waarin alles en iedereen die afwijkt van het normale op handen gedragen dient te worden dat juist deze groep mensen, welke zich nota bene hebben ingezet voor de vrede en veiligheid van Nederland, worden weggezet als criminelen.

Veteranendag

Wat eigenlijk ook best vreemd is, is dat de Veterans eigenlijk meer recht hebben om bij Veteranendag aanwezig te zijn dan onze Minister President. De leden van de Veterans zijn namelijk wel veteraan en Rutte niet. Dus wie moet er nu geweerd worden van deze dag speciaal voor veteranen? Juist, allemaal even zwaaien naar Rutte, dikke doei.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

8 reacties op “Veterans MC

 1. A.G.M. Birx zegt:

  Hier ben ik het helemaal mee eens. Ik vind het schandalig dat mensen die, vaak met gevaar voor hun eigen leven zijn uitgezonden naar allerlei oorlogsgebieden, altijd klaar hebben gestaan om hun plicht te doen zo worden behandeld door hun (oud)werkgever. Er zal misschien wel een enkeling tussen zitten die iets op zijn kerfstok heeft maar daarvan zitten er in onze regering eigenlijk wel veel. Hoeveel leden en voormalige VVD-leden van de kabinetten Rutte 1,2 en 3 hebben al niet het veld moeten ruimen om dat ze logen, bedrogen en fraudeerden. En de VVD bestaat nog steeds en is nog steeds niet verboden. Premier Rutte en trouwens veel meer van die zgn. hoogwaardigheid-bekleders zouden daar moeten worden geweigerd want dat zijn helemaal geen veteranen. De meeste van hen hebben nog nooit een militair uniform aan gehad laat staan dat ze in oorlogsgebied zijn geweest. Zij hebben op de Veteranen dag helemaal niets te zoeken.

 2. Bjørn Bozuwa zegt:

  Het is in en in triest dat er in dit land zo met motorrijdende veteranen wordt omgesprongen. Ik heb begrepen dat de SNVM langere tijd worden dwarsgezeten door onze overheid. Het gehele kabinet met Rutte voorop heeft kilo’s boter op hun hoofd. Op veteranendag mooi weer spelen “kijk een wat wij voor onze veteranen doen” en voor de rest zijn wij meer een last dan een lust. Tot er weer landsbelang gediend moet worden in een ver afgelegen land dan zijn de jonge mannen en vrouwen weer oh zo belangrijk.. Nu opnieuw de aanval op onze collega’s de MC Veterans kort voor veteranendag, ditmaal door onze hoogste baas de CDS himself. Hoe ver zijn wij gezakt dat wij dit laten gebeuren. Want op 29 juni marcheren en rijden onze collega’s weer gewoon langs het bordes alsof er niets aan de hand is. Ga lekker naar het Malieveld en drink een drankje met je oude maten, het is immers onze dag. En wil je een statement maken, draag dan het Support Shirt van de MC Veterans. Als wij als veteranen elkaar laten vallen is het einde zoek.

 3. Jan Beute zegt:

  Tsja…. zoals de regering met veteranen omspringt is ronduit schandalig.
  Evenzo met de mensen die in de stay behind org. gewerkt hebben. Misselijk word ik ervan….

 4. patrick g zegt:

  hallo ik ben patrick G. 25 jaar militair geweest..sinds 2017 .ben ik gestopt bij defensie. je mag gerust weten dat ik hier heeel boos om kan worden. ik zit niet bij veterans. maar kan wel mensen die altijd voor mijn klaar stonden .ook
  die bij de mc veterans zitten.
  ik heb hier gewoon geen worden voor!!!?

 5. Ben zegt:

  Ik heb een loopbaan van 38 en een half jaar bij defensie achter de rug, ik ben geen lid van een motorclub. Ik zit vanaf mijn 18e in de motorwereld en nog. De Veteranen draag ik een warm hart toe. Defensie heeft geen idee hoe te handelen of reageren op een wereld buiten of anders dan defensie. Mijns inziens heeft dat te maken door de zgn. ambtenaren die voor zichzelf een voetstuk proberen te creëren of hun stem willen laten horen. Ik ben in de jaren niet anders gewend. Ik hoop dat er snel op het rare besluit wordt teruggekomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *