Lief Dagboek,

Ik val niet graag in herhaling, laat staan dat ik mezelf wil bemoeien met bepaalde zaken, echter ben ik niet heel erg gediend van onrecht. Zeker in de tolerante maatschappij waarin we tegenwoordig pretenderen te leven. De participatie maatschappij waarin iedereen, die zich netjes gedraagt, welkom is. Gaat wederom niet op voor sommige mensen. Mensen die in mijn ogen alle recht hebben op de vrijheid waar door hen zelf voor gevochten is.

Uitschot

Na het weren van de Veterans MC op de Veteranendag, is nu de volgende stap gezet in het wegzetten van deze groep veteranen als uitschot. Afgelopen zondag kwam het bericht dat de verklaring van geen bezwaar (VGB), van een oud collega en drager van het kruis van verdienste per direct is ingetrokken. Als gevolg daarvan, staat betrokkene eigenlijk min of meer op straat. Niet omdat hij criminele dingen doet in zijn vrije tijd, wel omdat hij lid is van een motorclub. Een motorclub welke nota bene in het leven is geroepen door, je raadt het al, veteranen. Hier zien we de maatschappij op haar best. Je bent goed genoeg om naar de kontgaten van de wereld te gaan om daar onder de Nederlandse vlag en moeilijke omstandigheden je werk te doen. Echter als je daarna thuiskomt en een stuk broederschap zoekt zoals in dit geval bij de Veterans, dan ben je bedankt en wordt je buiten spel gezet door mensen die zelf het slagveld alleen kennen van het spelletje zeeslag welke uit de kast wordt gehaald op regenachtige zondagen.

Broederschap

Mensen vragen zich misschien wel eens af waarom deze club zo hardnekkig wil blijven bestaan, bovenstaande alinea geeft daar eigenlijk indirect al antwoord op, iedereen hoort bij de maatschappij behalve degene die haar verdedigd hebben. Motorclubs hebben geen goede naam echter heb ik nog nooit gehoord van enige incidenten veroorzaakt door Veterans MC maar hoeveel incidenten hebben we de afgelopen jaren wel niet gezien met voetbalhooligans of agressie bij amateur wedstrijden? Dat maakt natuurlijk allemaal niet uit want voetbal is volksvermaak en dat is tenslotte belangrijker dan mensen die het land hebben verdedigd…

Omgekeerde wereld

Daar waar de zwakkere groeperingen in Nederland altijd uit de wind worden gehouden, en terecht, is het nu echt tijd om ook achter deze groep mensen te gaan staan. Je hoeft ze niet leuk te vinden, de Veterans, echter hebben ze zeker wel het recht verdient om een club te vormen met hun kameraden. Het is een schande dat wij als maatschappij deze groep mensen met lede ogen kapot laten vallen. Doe er wat aan!

Vrijheid is een groot goed, behalve voor degene die er voor gevochten hebben.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

7 reacties op “Veterans MC II

 1. Marion zegt:

  Krachtig gezegd en zo moet het ook gezegd worden. Hulde voor deze blog met hele waarheden, gegronde mening en de kolder zit hem deze keer in de maatschappij. (Hoewel, de maatschappij is wat mij betreft sowieso een kolderieke toestand aan het worden)

 2. Ed de Lege zegt:

  Respect is wat onze veteranen verdienen in plaats van uitgekotst te worden door diezelfde mensen die hun er op uit gestuurd hebben .
  Mijn respect en dank hebben jullie , hoe dan ook ?

 3. Piet zegt:

  Veteranen hebben respect verdiend, politiek wil geld verdienen. Volstrekt onbegrijpelijk wordt het als iemand zijn leven in de waagschaal heeft gelegd, en dan daarna het recht op broederschap en motorrijden wordt ontzegd. Onmogelijk wordt het als jongetjes gaan beslissen -over het leven na de missies- voor veteranen.

 4. Gerrit Beerkens zegt:

  Ben het helemaal eens met de meeste reacties dat de waardering voor veteranen in Nederland tekort schiet. Wat betreft de stelling over MC Veterans wordt naar mijn mening niet de hele waarheid verteld waardoor mensen op het verkeerde been gezet worden. Het is niet juist dat gesteld wordt dat leden van MC Veterans niet welkom zouden zijn op de Nederlandse Veteranendag. Ook deze veteranen, met clubcolours, waren gewoon aanwezig op het Malieveld. De enige maatregel die afgekondigd was, hield in dat leden van MC Veterans, als zodanig herkenbaar, niet welkom waren op militaire locaties zoals de kazerne in Hilversum waar de veteranen motorrit eindigt. Reden daarvoor is dat leden van MC Veterans weliswaar zelf niet als een OMG of criminele organisatie aangemerkt worden, maar wel openlijk banden en contacten onderhouden met o.a. MC Hell’s Angels, een motorclub die door de rechter wel als OMG betiteld is en zelfs verboden is.
  Ik heb niet de intentie om te oordelen of te veroordelen, maar vraag mij af waarom leden van MC Veterans niet openlijk afstand nemen van bijv. Hell’s Angels en hun gedachtengoed? Dan zou volgens mij het probleem opgelost zijn. Dus ja, ik begrijp dat defensie terughoudend is met personeel dat openlijk banden onderhoudt met criminele organisaties die er op uit zijn om onze samenleving te ontwrichten en het absoluut niet te nauw nemen met de waarden en normen in onze samenleving. Want is dat o.a. niet een van de redenen waarvoor wij veteranen vechten en gevochten hebben, het beschermen van onze medeburgers tegen onrecht en bedreiging van onze rechtsstaat?

  • Rick zegt:

   Beste Gerrit, Bedankt voor je reactie. Het snijdt hout wat je zegt, echter is niemand van de Veterans MC aansprakelijk voor het gedrag van andere motorclubs al dan niet clubs welke aangemerkt staan als OMG. Ik ben zelf geen lid van Veterans MC en ik ambieer het ook niet te worden. Wel sta ik 100% achter de doelstelling en vrijheid van deze club en met name de persoon genoemd in bovenstaand verhaal, welke benadeeld wordt wegens het lid zijn van deze club. Zou ik dan ook mijn steun naar de Veterans, of laat staan mijn oud collega, in moeten trekken vanwege zijn vermeende contact met eventueel dubieuze derden? Dat denk ik niet.

   Om even heel extreem te gaan heb ik nog een voorbeeld. Stel mijn buurman is crimineel en wij delen wel een schutting. Kan mijn werkgever mij dan dwingen om niet meer met hem te praten omdat ik er anders dubieuze banden erop na houd? Beetje vreemd.

  • Mario zegt:

   Beste Gerrit, wat is dat gedachtengoed van de Hells Angels dan? Is dat een bepaalde verderfelijke ideologie? Valt dat ergens terug te lezen?
   Heeft u voorbeelden van ontwrichtende akties van de Hells Angels, of laat u zich hierin meeslepen door de sprookjes die het OM verteld?

 5. Eric zegt:

  Tja, en diezelfde politici staan op 4-5 mei met een serieus gezicht op de dam zodat “het nooit vergeten word”, betuigen hun respect aan de nog levende WO-2 veteranen. 4 mei herdenken we alle NL slachtoffers van oorlogsgeweld tijdens WO-2 of tijdens buitenlandse missies daarna. Geld nu ook postuum ontslag voor degenen die gevallen zijn voordat de MC-hetze losbarstte maar die tijdens hun leven ook lid waren van een MC, maar Den Haag wist het toen nog niet……Gezien het beschavingsnivo van huidige politici zou het me niet verbazen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *