Lief Dagboek,

Hij is niet meer weg te denken uit 21 zondagen van het jaar. Menig Formule 1 fan zit met de spanning in de aars op het puntje van de bank Max Verstappen over het asfalt van het circuit te blèren. Het succes van de jonge Limburger is niemand ontgaan. We vinden het (bijna) allemaal geweldig. Helaas met zoveel succes zijn er natuurlijk altijd vervelende neven effecten.

Ondankbaar beroep

Formule 1 coureur zijn is niet alleen maar bandengeur en maneschijn. Waan je eens in de rol van een succesvolle coureur zoals d’n Max. Je rijdt wederom een puike race, mag mee naar het podium, neemt een paar slokken welverdiende champagne, het geluk kan niet op. Maar dan.. Dan begint het gedonder. Je mag je eerst melden bij Jack Plooij in het beruchte vierkantje. Dan komen de vragen, welke soms best hout snijden, ware het niet dat Jack P. de irritante gave heeft, zelf antwoord te geven op al zijn vragen. Eer dat je dan dus zelf toelichting kunt geven over je sublieme prestatie, hoeft dat dus niet meer want Jack heeft het al lekker voor je ingevuld. Na de plichtplegingen in het vierkantje, mag je naar huis. Helaas is de rust van korte duur want op maandag avond mag je nog even lekker Skypen met de mannen van Ziggo in het maandagavond programma “Het Formule 1 Café”. Werkelijk de enige die daar zit met een greintje verstand over de sport is Robert Doornbosch welke helaas altijd overschreeuwd wordt door Rob Kampheus.

Maxo Zedong

Het gesprek begint en als eerste word je verbaal afgetrokken over hoe geweldig je wel niet was dit weekend en de concurrentie eigenlijk, standaard, kut was. De verliefde blik van Kampheus op je beeldscherm terwijl hij de loftrompet over je afsteekt doet je twijfelen aan zijn geaardheid en plots voel je een gevoel van opluchting dat je gelukkig 1400 kilometer verderop woont. Mocht je op deze vervelende maandag avond dan echt 1 gooien, dan is Tom Coronel ook aangeschoven aan de tafel bij het Formule 1 cafe. Coronel lijkt altijd wel onder invloed van XTC, als een kleuter schuift hij heen en weer op zijn stoel en wacht rustig op zijn beurt tot hij weer iemand mag beledigen. Coronel beledigt namelijk iedereen behalve jou. Zijn tweelingbroer Tim daarentegen is wel een ontwikkelt en helder persoon. Ik denk soms dat ze helemaal geen tweeling zijn maar dat Tom gewoon een aangeklede nageboorte is. Tim is niet voor niks een stuk minder op bezoek bij het Formule 1 café dan broer Tom maar dat terzijde. Als de volwassen kerels klaar zijn met het aanbidden van jou als een soort Maxo Zedong, is het tijd om het gesprek af te ronden.

Zuchtend, klap je je laptop dicht en bedenkt dat er voor jou geen weekend in zit deze week, want de volgende race staat alweer voor de deur. Samen met Jack Plooij, Rob Kampheus en Tom Coronel. Je vraagt je af of je ondanks alle rijkdom misschien toch maar een vak had moeten leren.

X Rick

P.S.

Zoals eerder gezegd, vinden we bijna allemaal het succes van verstappen geweldig. Je vraagt je nu af wie in hemelsnaam dan niet?? Welnu ik ga geen namen noemen maar er is een vriend van mij die nog net niet ronduit anti Verstappen is. Hij woont in Noord Holland aan zee en ergert zich groen en geel aan alles wat uit de Verstappen webshops komt. Hypocriet dat hij is want hij heeft wel een Lewis Hamilton pyjama en een Mercedes petje. (Een echte petje van 100 ‘barkie’.) Ton is een landverrader en hij is er nog trots op ook. Misschien is hij daarom wel een vriend van mij, lekker hypocriet ventje.

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *