Lief Dagboek,

Twee woorden van het afgelopen decennium welke meer en meer het gezicht van onze elitaire samenleving zijn geworden: “verantwoorde keuzes”.

Eigenlijk is er niets mis met verantwoorde keuzes in het leven. Het zijn immers keuzes die je zelf maakt. Lekker verantwoord bezig zijn doet mensen dan ook goed. Niet perse omdat iedere dag 2 liter water drinken en een pak wortels zo leuk is, nee vooral omdat je dan kunt vertellen aan al je vrienden hoe verantwoord jij wel niet bezig bent geweest. Zelfs dat is vaak niet voldoende, vaak komt de echte zelfgenoegzaamheid pas aan waaien als blijkt dat je verantwoordelijker bezig bent geweest dan de buren, vrienden en/of familie. O, o ,o wat een verantwoorde keuzes.

Rennen door de Albert Heijn

Natuurlijk, nogmaals, gezonde mensen zijn gelukkiger. Je hebt minder gezeik aan je lijf en voelt je lekker fit. Tot zover de voordelen van je verantwoorde keuzes in het leven. Ik heb niet zo heel veel op met verantwoorde keuzes. Sommige dingen die ik eet zijn slecht en andere goed. Niet iets om mee te koop te lopen, ik voel mij gemiddeld verantwoord. Nou ja gemiddeld, misschien wel totaal onverantwoord volgens de wel verantwoordelijken maar dat boeit mij niet zo veel. Het kan natuurlijk altijd verantwoordelijker. Zo zag ik laatst een vrouw met een sport kinderwagen al rennend door de Albert Heijn haar boodschappen doen. Wat een verantwoorde vrouw, tenminste dat zei de blik in haar ogen terwijl ze arrogant alle ongetwijfeld verantwoorde producten al rennend in de kinderwagen gooide. Verantwoord boodschappen doen is een wedstrijd geworden. De buurvrouw eet gezond? Nou dan eet ik ook gezond en haal ik mijn producten wel terwijl ik aan het rennen ben met mijn kroost in de buggy, zo een wat verschrikkelijk verantwoorde keuze.

Normaal doen, een echt verantwoorde keuze

Ik vraag mezelf af wat er van mensen komt die de hele dag bezig zijn met niet alleen de verantwoorde keuzes van henzelf maar ook die van de omgeving? Zou jij vrienden willen zijn met iemand die bij ieder klontje suiker jou de “onverantwoorde-keuze-kritische-blik” geeft? Zouden deze mensen niet helemaal alleen en verantwoord overblijven aan het eind van hun levensduur? Rottend in hun eigen uitwerpselen maar wel verantwoord 100 jaar geworden? Waarschijnlijk sterven ik en al mijn heidense andere semi verantwoordelijke vrienden een paar jaartjes eerder dan de gemiddelde verantwoorde “buurtsuperjoggers”. Echter verwarm ik mij met de gedachte dat ik niet met de verantwoorde keuze kliek wil achterblijven om samen te vegeteren in een sterfhuis. Na 100 jaar verantwoorde keuzes ga ook jij op een dag de grond in of de pijp door, het voelt alleen als 200 jaar door al het gezever over verantwoorde keuzes.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *