Lief Dagboek,

Het is bijna weer zover, de dag voor smerig nieuwbakken verliefde stelletjes om er nog eens een schepje liefde bovenop te doen. Naast dat dit een walgelijk kapitalistische dag betreft waarbij je met een bloemetje er allang niet meer mee weg komt. Is het ook nog eens dag waarvan ik dacht dat hij niet meer zou voorkomen in de huidige tijd.

Viespeuk

In deze tijd waarin je al snel als man als ‘seksuele bedreiging’ te boek staat als je te lang naar de rondingen van de kassière bij de Albert Heijn staat te loeren. Rondingen die ik persoonlijk veel interessanter vind dan het blaartrekkende verhaal en de bijbehorende vragen over mini’s, voetbalplaatjes en andere troep die ze gratis probeert op te dringen terwijl ik sta af te rekenen. Vandaar dat ik tegenwoordig de kassière maar onderbreek als ze vraagt of ik koopzegels wil en roep “nee bedankt, de bon ook niet” en loop gauw weg. Wat dan wel geoorloofd is op Valentijnsdag en hier ben ik echt verbaasd over. Je mag gewoon een liefdevolle, misschien zelfs wel erotische, boodschap achterlaten bij een ander persoon zonder je naam erbij te vermelden en dat wordt dan wel normaal gevonden.

Ik vind dat raar

Andersom is het nog erger. Ik bid ieder jaar weer dat er geen kaart op de deurmat ligt. Niet dat dat heel snel gebeurt want zo verrot lekker ben ik ook weer niet en misschien zelf wel een tikje chagrijnig maar de angst is er toch. Ik denk namelijk niet dat mijn vrouw het kan waarderen als er een anonieme liefdes verklaring ligt van een andere dame dan zij zelf. Valentijnsdag zou in onze woning prompt een heel andere lading hebben en ik zou de dag waarschijnlijk afsluiten met een bezoekje aan de huisartsenpost.

Mannen, tot donderdag!

Mannen van Nederland let aanstaande donderdag dus extra goed op. Niet kijken naar de tetten van ‘Tieten-Marie’ achter de kassa, weiger de mini’s, voetbalplaatjes en de Kim Holland-speelgoed-zegels en loop snel door. Pluk ergens een bloem uit de tuin van buren voor je vrouw en zorg dat je eerder thuis bent dan je betere helft. Verbrand vervolgens alle brieven die aan jou zijn geadresseerd op deze dag. Open daarna zorgvuldig de Valentijns-post die aan je vrouw is geadresseerd. Mocht er geen valentijnskaart van een vreemde kerel op de deurmat liggen, schrijf er dan zelf een. Confronteer haar met deze schande en rij ‘teleurgesteld’ naar de kroeg, zo heb je de ideale Valentijnsdag!

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *