Lief Dagboek,

De zomer zit er bijna op en veel mensen zijn weer teruggekeerd van een al dan niet geslaagde vakantie. Vakantie is voor veel mensen een rustgevende activiteit echter bij het zien van hele gezinnen met kinderen op de locatie voelt de sfeer toch iets anders aan. Een stel met 3 kinders waarbij vader en moeder elkaar proberen verliefd aan te kijken terwijl 2 van de 3 kinderen druk bezig zijn bolognese saus uit te smeren over de meegebrachte tablet. (De enige manier om hedendaags je kind nog mee uit eten te nemen) Waarnaast kind nummer 3 schreeuwt om aandacht en er gehakt stukjes over tafel vliegen laten de tortelduifjes elkaars blik even niet los, dit zijn immers de enige 5 seconden in de 2 weken vakantie dat ze echt intiem kunnen zijn. Een hartstochtelijke kus maakt een einde aan het romantische moment. Vader gaat door met het eten van zijn pizza en moeders probeert als een getrainde pedagoog, kind nummer 3 te bedaren en vraagt waarom het kind dit doet en wat het erbij voelt.

Ik kan mezelf alleen maar inbeelden hoe de lange rit met 3 van die demonen op de achterbank moet zijn verlopen. Zou vaders, net als mijn eigen vader vroeger, dreigen om om te draaien terwijl we al diep in Frankrijk reden als de achterbank weer eens ontvlamde in gegil en gezeur?

Insta-vakantie-grammers

Naast de vermoeiend ogende gezinnen met de redenen van vermoeidheid voor zich uit rennend, zijn er natuurlijk ook de vakantiegangers welke vooral zichzelf interessant vinden. Veelal vrouwen die samen met vriendlief op vakantie zijn doen er alles aan om de tijd zo bijzonder mogelijk te laten verlopen. Niet voor vriendlief of zelfs in het hier en nu maar vooral voor de volgers op “Insta”. Gewapend met een selfie-stick en een dubbele mobiele data bundel wordt ervoor gezorgd dat er op iedere foto, al dan niet onder dwang, gelachen wordt door vriendlief. Bij ieder monument of bijzonder plekje wordt een foto genomen. Natuurlijk niet alleen van het te fotograferen object zelf nee nee. De halve foto moet gevuld worden met het zelfgeile hoofd van de Insta-vakantie-grammer. Terwijl de 2 al ruzi├źnd de boulevard afstruinen ziet het er online in ieder geval uit dat het extreem geweldig was. Walgelijk.

Mijn vakantie strijd

Ook ik kom nooit ongeschonden uit de vakantiestrijd, naast bier drinken en het observeren van bovenstaande taferelen is het bij ons ook niet alleen maar lol. Natuurlijk zijn er meerdere factoren welke de ontspannen tijd bemoeilijkt maar ik en mijn betere helft weten inmiddels wel wat ons grootste zwakke punt is. Wij zijn altijd alles kwijt op vakantie. Niks heeft een vaste plek, hierdoor zijn wij gevoelsmatig van de 10 vakantiedagen, 6 dagen aan het zoeken naar spullen die geen vaste plek hebben in de vreemde omgeving.

Zo is het overal wel wat met vakantiegangers, welkom thuis allemaal, op naar de kerst!

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

2 reacties op “Vakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *