Lief Dagboek

Ja, ik weet dat het een open deur is maar ik ga hem toch met gestrekt been vol intrappen. Emiel Ratelband maakte onlangs wereldkundig dat hij, met zijn 69 jaar oud, zichzelf gekwetst en benadeeld voelt vanwege het simpele feit dat hij zijn officiële geboortedatum niet kan aanpassen. Betrokkene voelt zichzelf namelijk 20 jaar jonger dan dat hij feitelijk is.
Ratelband laat zien dat er inderdaad meer gekken loslopen dan dat er vast zitten. Zo doet het hem “pijn” dat hij iedere maand AOW ontvangt. Ja, je hoort het goed, hij ervaart mentale pijn vanwege het feit dat hij maandelijks geld krijgt.

De treurnis beperkt zich helaas, wederom, niet tot het wereldkundig maken hiervan.

Ook Emiel heeft de gang naar de rechtszaal gevonden (die kende hij al, maar dat was op minder vrijwillige basis).

Emiel Ratelband is er nu op gebrand om via juridische wegen zijn geboortedatum 20 jaar terug te schroeven. Ieder normaal land zou deze gang van zaken afdoen als idioterie, maar Nederland zou Nederland niet zijn als er geen podium was voor iedere balzak met een hartslag. Daar waar vorige week nog meerdere ziekenhuizen failliet gingen, is er deze week wel financiële ruimte om duurbetaalde juridische spelletjes te spelen. We moeten het ellendige gevoel van Emiel Ratelband natuurlijk wel serieus nemen in Nederland, die net zoals iedere zwakzinnige eigenlijk het beleid bepaald in deze excuusnatie.

Tuurlijk gun ik die man een gelukkig en lang leven.

Maar nee, ik denk niet dat we als maatschappij goed bezig zijn om iedere idioot met een dwarse drol de gang naar de rechtszaal moeten laten vinden om hun punt te maken. Sterker nog, ik snap niet dat de rechter in deze Ratelband niet wijst op het bestaan van de talloze hulporganisaties die er zijn voor mensen met mentale problemen. Men laat Emiel onterecht in zijn waarde en geeft hem het gevoel dat er nog wat te halen valt in deze kwestie.

Maar goed, wat als de rechter besluit om Emiel Ratelband in het gelijk te stellen, wat dan?

Dan voorzie ik wel een aantal problemen, waarvan 1 hele grote. Stel je hebt een minderjarige dochter, waar je uiteraard hartstikke zuinig op bent, dan wil je die niet verliezen aan een of andere viespeuk van 50….

En dan het volgende, dochterlief kondigt op een dag aan: “pa, ik ben verliefd op Henk”. Vervolgens laat ze een foto zien van Henk, ogenschijnlijk 53 jaar, dikke Amstel harses en een kalende schedel. Vol trots zegt ze: “Dit is hem pa, we gaan vanavond gezellig naar de bios! En je hoeft niet bang te zijn want Henk is pas 13 en hij zou een speciale bioscoopbroek aantrekken voor de gelegenheid!”

Welkom in Nederland, het land waar iedereen wel in de maat wilt lopen maar waar de cadans al jaren niet meer hoorbaar is door schreeuwerige idioten zoals Emiel Ratelband.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *