Lief Dagboek,

Wat een teleurstelling is het dit jaar. Een dieptepunt voor mijn, ik krijg het woord bijna niet uit mijn vingers, ‘guilty pleasure’. Ik voel je ogen wel, de teleurstelling. Ik hoor je denken tijdens het lezen, “Rick, kijk jij die rommel?” JA ik kijk die rommel, ik ben in dit geval wel fan het eerste uur. Zoals de fans van het eerste uur formule 1 kijken vanaf het begin, kijk ik Temptation Island vanaf het begin. Nu we die bekentenis achter de rug hebben, kan ik ook toelichten waarom dit jaar zo’n teleurstelling in wording is.

Vroeger

Vervlogen zijn de tijden dat ik en het halve peloton van eenheid 4 in de lente van 2006, iedere donderdagavond afstemde op RTL 5 om Temptation Island te kijken. Naarmate het seizoen vorderde, hoe spannender de momenten van de gescheiden stelletjes en de ordinaire verleiders werden. De spanning werd zelfs een collega te veel toen Bianca ‘haar’ Bjorn op tv aan het bedriegen was. Op een regenachtige donderdag avond galmde de stem van Jeffrey O. door gebouw 265 op de Ruijter van Steveninck kazerne in Oirschot: “Smerige Kuthoer!” Jeffrey O. begon met spullen en deuren te smijten. Hij was erg aangedaan door het bedrog van Bianca. Wij allemaal eigenlijk wel, wij leefden intens mee met die arme Bjorn, het nieuwste slachtoffer van Temptation Island.

Temptation 2019

Na een tijdje van de buis af te zijn geweest, is Temptation sinds 2015 weer te zien bij RTL 5. Weemoedig heb ik de laatste jaren toch opvallend veel genoten van deze reality bagger. Helaas heeft het seizoen van 2019 mij de ‘Temptation vreugde’ een beetje ontnomen. Het is de bedoeling dat men de verleiding aangaat, dit lukt nog niet erg. Zelfs als er een aantal mokkels in stringetjes liggen te olie-worstelen dan kijken de afgetrainde mannen “verstandig” de andere kant op. Want stel je voor dat je vrouw weet dat je naar olie-worstelende mokkels loert. Wees nu eens een vent! Mijn vrouw weet dondersgoed dat als er mokkels liggen te olie-worstelen dat ik niet als één of andere koorknaap de andere kant op kijk. Ik ga ‘ringside’ zitten en deel de olie uit. Is misschien ook wel de reden waarom ik en mijn vrouw nooit mee zullen doen aan dit programma.

Conclusie

Rick Brandsteder en die leuk uitziende Belgische dame die de boel in de juiste of juist foute banen moeten leiden in het programma, moeten de komende weken mijns inziens flink aan de bak. Misschien moeten ze Thierry Baudet eens vragen of hij kan komen helpen om de geile uil van Minerva te vinden op Temptation Island. In ieder geval wens ik Rick Brandsteder kracht en wijsheid toe om mij weer eens op het puntje van de bank laten zitten dit seizoen, zet ’em op Rick!

X Rick

PS

Als ik dan toch ‘guilty pleasures’ deel met jullie, ook ik heb op Thierry en zijn uil gestemd.

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

2 reacties op “Temptation Island

  1. Henri zegt:

    Weer geweldig Rick. Althans je verhaal. Dat programma kijk ik niet. Volgende week ga ik naar mijn eigen Temptation land. Azerbaijan
    En rijdend. Ach, wat zijn nu 5500 km. Moet kunnen. Tot de volgende aflevering van een blog hout Rick.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *