Lief Dagboek,

Er zijn van die momenten dat je het gevoel hebt dat je in de maling wordt genomen. Van die gebeurtenissen dat je toch het gevoel hebt dat er iets niet klopt. Dat moment dat je een scheet laat maar niet helemaal zeker weet of het met een sisser afloopt of met jus. Die momenten dat je als bijvoorbeeld echtgenote, thuiskomt en er staat een levensgrote bos bloemen op je te wachten. Terwijl je al maanden weet dat die klootzak vreemd gaat maar hij nu dus kennelijk ook weet dat jij dat weet. Van die weerzinwekkende momenten dat als je een slok melk uit een dubieus pak neemt en terwijl het witte goed je mond inloopt, je neus wordt getriggered dat dit zaakje iets te lang geleden is aangekocht. Die momenten.

Ellende

Zo’n moment ervoer ik vanmiddag. Voor ik tot mijn conclusie kom gaan we nog even de revue af. Ongeacht wat ik van een avondklok vind, wat nu niet relevant is, neem ik je mee langs de velden van de afgelopen 10 maanden. Je zal maar een kroeg hebben, dan zal dat inmiddels wel “hebben gehad” zijn. Je zal maar een restaurant hebben, sta je dan met je goede gedrag kartonnen doos nummer 12.119 met een glimlach aan te bieden bij mensen thuis. Niet dat het minder lekker is, alleen ken ik geen restauranteigenaar die een zaak is begonnen zodat hij alsnog bij de klanten langs moest in plaats van andersom. Je zal maar werkzaam zijn in een ziekenhuis en iedere dag hopen dat de volgende benauwde patiënt je laatste is. Deze crisis kent slachtoffers in vele vormen en maten.

De snoeiharde waarheid

Is dat er voor de aanstaande avondklok uitzonderingen zijn. Logisch uiteraard want de wereld draait ook na half 9 in de avond door. Medisch personeel mag gelukkig blijven werken evenals andere cruciale beroepen. Je mag je hond nog uitlaten zodat je niet om half 5 je nest uit moet. Gelukkig, in een redelijk perspectief klinkt dit logisch. Maar nu komt het, je bent ook een uitzondering als je bent uitgenodigd als Talkshowgast….

Kan iemand ons allemaal uitleggen wat er zo godvergeten cruciaal is aan stom lullen aan tafel bij Eva Jinek?

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *