Lief Dagboek,

2020 gaat rustig verder waar 2019 eindigde, niet alleen volgens de kalender maar vooral ook met het gezever. Nikki Tutorials had vroeger een leuning en Bridget betast nog altijd de leuning van Dreetje Hazes. Zo gaan we van het oude jaar eigenlijk weer het oude jaar in. Echter heeft er nu begin 2020 zich wel een nieuw fenomeen voorgedaan, de “Talkshow oorlog”.

Oorlog

De term “oorlog” wordt hier door de Telegraaf en uiteraard vakblad het Algemeen Dagblad, dusdanig uit het verband getrokken dat zelfs ik enthousiast werd van de titel “Talkshow oorlog”. Wat had ik mij verheugd op een beeld van een heuse loopgraaf oorlog tussen de omhooggevallen linkse TV krijgers. Ik zag het al voor me. Aan de ene kant “Jakhals” Erik. Het feit dat hij als “Jakhals” door het leven gaat, maakt de bloeddorst in mij alleen maar groter. Aan de andere kant hebben we Eva Jinek, met zo’n communistische achternaam kan het bloedvergieten niet lang uitblijven. Erik tegen Eva. De Jakhals tegen Stalin, wat een idee. Een strijd waarbij de één het niet overleefd en de ander tot de dood mag zwoegen in de Goelag. Misschien raar dat ik er vrolijk van wordt maar hé, Erik en Eva, ik kan prima zonder ze.

De realiteit bleek natuurlijk heel anders. De “Talkshow oorlog” zal niet de boeken in gaan als de bloedige strijd waar ik naar verlangde vanaf mijn bank. Neen, het gaat om wie de grootste linkse tafel-luller is. Alles moet wijken voor de kijkcijfers, reclameblokken worden geschrapt, idiote praters worden aan tafel gesleept om hun droefenis uit de doeken te doen. Politica zitten een uur lang tegen de dode kraaienogen van Jinek aan te staren of zijn gedwongen te luisteren naar de flauwe kutgrappen van Jakhals Erik.

Opgehitst

De tegenstrijdigheid zoals hierboven beschreven kon eigenlijk niet groter zijn. Van de fantasie van een echte “Talkshow oorlog” naar twee pietluttige praatprogramma’s aan een ronde tafel. Dit hebben wij allemaal te danken aan de ophitserige houding van onze kranten. De realiteit is de titel “Talkshow oorlog” onwaardig. Ik kijk overigens niet eens naar één van de programma’s. Als ik mensen rare dingen wil horen zeggen terwijl we worden toegesproken door een strenge dame, dan ga ik met 5 vrienden wel bij mijn moeder op bezoek.

X Rick

P.S.

Ik zou er overigens best geld voor over hebben om Mattijs van Nieuwkerk te zien werken in een strafkamp, Utopia stijl, 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *