Lief Dagboek,

strij·der (de; m,v; meervoud: strijders)
1. iem. die strijdt: verzetsstrijder
2. Ijveraar

De term voor mensen die strijden wordt tegenwoordig wel heel gemakkelijk gebruikt. Vroeger streed men nog voor iets waar hij of zij achterstond en in geloofde. Het ene doel wat nobeler als de ander maar toch. Tegenwoordig labelt een klein gedeelte van ons land zichzelf als strijder. Daar waar men in de oorlog zich verzette tegen de bezetter met het opzettelijk frustreren van activiteiten van den Duitscher op straffe van de dood. Is het anno 2021 een ander verhaal.

Nep strijder

Afgelopen weekend trok men ook ten strijde, niet tegen de bezetter maar tegen de eigen overheid en de lokale ondernemingen. Kennelijk zijn de laatst genoemde niet zo belangrijk voor modern strijdend Nederland. Maar goed, terug naar de basis. De zelfverklaarde strijders, hebben ditmaal als oogmerk, het frustreren van de activiteiten van onze overheid. Inderdaad een minder nobel doel dan andere strijders in het verleden maar ok, strijders. Daar gingen ze dan, zondagavond op zoek naar het makkelijkste doelwit, de politie natuurlijk en waar mogelijk ook andere hulpdiensten zoals de brandweer en ambulancepersoneel. De gemiddelde strijder anno 2021 gedraagt zich een stuk zelfverzekerder op “het slagveld” dan strijders uit eerdere generaties. Want men weet dondersgoed dat de politie een zeer beperkte bewegingsruimte heeft als het gaat om het omgaan met de strijder anno 2021. In tegenstelling tot 80 jaar geleden, loopt een arrestatie nu niet af met een avondvullend programma van marteling eindigend met een rustieke executie van de opgepakte strijder ergens op de hei.

Nee de politie kan alleen het geweld een beetje sturen richting de plek waar zij het wil hebben en hopen dat daarbij niemand gewond raakt. Helaas waren de strijders dit weekend dusdanig intimiderend dat er wat mensen zijn neergeschoten. Daarbij heeft de politie kennelijk nog het fatsoen om mensen niet gelijk te perforeren met de gehele inhoud van het dienst wapen maar toch meent te richten op de minder vitale delen van de strijders. (ergens wel knap als je ziet wat voor rotzooi die mensen letterlijk om de oren wordt gegooid maar dat terzijde. )

Een gewonde strijder

Enfin, er zijn dus strijders gewond geraakt. Nobele gedachtegang zou zijn dat de strijders dit dan ook zelf maar mooi oplossen. Echter heeft de strijder naast het lostrekken van stenen uit het trottoir en deze al vloekend richting oom agent te gooien niet verder nagedacht dat de tegenpartij hier wellicht ook met gematigde agressie op zou reageren. De verbazing is dan ook groot als er een strijder gaat liggen met een schotwond. Paniek.

Links van de gewonde man wordt er geroepen dat de terecht schietende agent een moordenaar is en rechts van het slachtoffer wordt er geschreeuwd om hulp richting de agenten. Dit brengt deze al dan niet belachelijk situatie tot een strijder onwaardig hoogtepunt. Dezelfde hulpdiensten die zich met hand en tand proberen te verweren tegen “strijdend Nederland “ mogen nu ook nog eens gaan zorgen dat eventuele gewonde strijders een veilig heenkomen krijgen in het lokale ziekenhuis.

Lig je dan met je strijdersbakkus in de ambulance, waar je je afvraagt waarom het zo tocht in de auto omdat je alweer vergeten bent dat jij of je maten een steen door de ruit had geflikkerd.

Het lijkt mij voortaan een goed plan om dit soort mensen gewoon achter te laten op straat, het is al druk genoeg in het ziekenhuis. Zorg lekker zelf voor je neergeschoten kadaver, je immuunsysteem regelt het wel of doe anders je eigen onderzoek, dat pakt altijd goed uit!

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *