Lief dagboek,

Nog een paar weekjes en hij is weer in het land, Sinterklaas slingert de stoomboot weer aan en vaart uit richting ons kleine Nederland!

Tenminste als hij de brandstof voor de stoomboot nog kan betalen. En alles valt of staat natuurlijk of dat de stoomboot wel aan de huidige uitstootnormen voldoet. Boze tongen beweren dat er eerst 10 boerenbedrijven uitgekocht moeten worden om de stikstof uitstoot van de stoomboot en natuurlijk het paard van Sinterklaas te kunnen dekken.

Gewijzigde Pieten bezetting

Om het feest voor het eerst sinds 2008 een keer vlekkeloos te laten verlopen, heeft Sint besloten dat alle pieten voortaan een blanke huidskleur dienen te hebben. Dan is er ook geen gedoe over welke huidskleur de knechten hebben.

Ook de kleding zal worden aangepast, alle pieten krijgen een wit gewaad en een witte bivakmuts. Het idee is uit Amerika over komen waaien en wellicht zal het hier net zo’n positieve uitwerking hebben als op de mensen daar.

Sint wacht rustig af.

Financiële problemen

Ook voor Sinterklaas zijn de financiële mogelijkheden niet eindeloos. Om dit jaar de kinderen toch te kunnen verrassen is het verzoek gekomen om dit jaar niet om drones te vragen aan Sint.

De voorraad die hij nog had voor 2022 heeft hij aan iemand uit het oosten verkocht voor goed geld zodat hij ook dit jaar de Nederlandse kindertjes weer van allemaal leuke cadeautjes kan voorzien!

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

2 reacties op “Stikstofstoomboot

  1. Adri Ekstijn zegt:

    Ai oh jee. Enkel nog blanke Pieten. Dat vraagt om problemen en klachten omtrent discriminatie! Alsof een blanke Piet liever is, beter luisterd en harder zijn plicht vervult. Amai, daar gaat de Sint nog e.e.a. om z’n mijter geveegd worden! Pure voorkeursbehandeling; Dat geeft nog reuring! ;-(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *