Lief Dagboek,

Wat vroeger een van mijn favoriete programma’s was, is nu mijn leven geworden. Alleen is het lang niet zo grappig als in de door mij bejubelde tekenfilm serie South Park. De bizarre situaties die de serie vroeger schetste lijken nu, 20 jaar later, angstig veel op de huidige maatschappij. Wie had 20 jaar geleden kunnen denken dat we na het zure regen debacle, alleen nog maar verder de in de denkbeeldige klimaat put zouden afdalen? Wie had verwacht dat de gemiddelde werkende Nederlander wordt gezien als klimaat crimineel terwijl de wolletjes der maatschappij rechtszaak na rechtszaak aanspannen voor schonere lucht. Terwijl het probleem van schone lucht bij dat soort mensen heel makkelijk is op te lossen door gewoon een raam open te zetten.

Vleesch lul

Wie had kunnen bedenken dat er een 16-jarig Zweeds meisje een volledig gevulde zaal met hoogwaardigheidsbekleders schaamteloos kan uitkafferen? En er nog een applaus voor krijgt ook? Als ik zo’n scheur op die manier naar mijn ouders zou open trekken zou er ook geklapt worden maar dan anders. Wie had kunnen bedenken dat het hedendaags mogelijk is om je kind genderneutraal op te voeden? Alsof je geslacht een keuze is en geen aangeboren ‘vleesch lul’? Wie had kunnen bedenken dat je als normale Nederlander de tolerantiezucht van de maatschappij door de strot krijgt geduwd. Echter dat salafistische bewegingen kinderen doodleuk aanleren dat anders geaarden dood moeten door middel van onthoofding of andere gekkigheid? Dat moeten wij dan maar normaal vinden.

De eeuwige discussie

Wie had in godsnaam kunnen bedenken dat er überhaupt een discussie zou komen over de huidskleur van een fictief figuur als Zwarte Piet. Dat dit dusdanig uit de klauwen zou gieren dat volwassen mensen elkander de hersens in beuken? Misschien nog erger is wel het feit dat de discussie al dusdanig lang duurt dat men wat mij betreft die hele Zwarte Piet aan de Salafisten overdraagt als bemiddelingsoffer. Terwijl ze dan onze cultuurheld gaan onthoofden en zijn ontzielde zwart geverfde lijk door de straten slepen. Moet men er wel op toe zien dat er in geen geval fakkels worden gebruikt want, klimaat.

Een ding is wel zeker, in een maatschappij zoals de onze is het niet donders moeilijk om ieder week een stukje onzin te schrijven en ten tweede:

Gullie motte eens normaal doen!

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *