Lief Dagboek,

De roem die eeuwig leek te duren is voorbij. Het paradepaardje van de NPO is van zijn sokkel gedonderd. De sympathieke Matthijs van Nieuwkerk bleek toch iets minder sympathiek. Achter dat enge lachje van de tv coryfee bleek een nog enger karakter te zitten.

Dictator

Hoewel het aan tafel bij Matthijs in combinatie met die giechelige gnoom altijd erg gezellig en gemoedelijk leek, blijkt nu dat het er achter de schermen wat minder gezellig aan toe is gegaan. Het dictator gedrag van Matthijs is lang onder het tapijt geveegd, net zoals zo vaak bij de staatsomroep, helaas struikelt men op een gegeven moment over deze bult en komt de rommel eronderuit. Ach helaas, ik vind het wel grappig. De hele NPO is helemaal verbaasd dat Matthijs de ruimte kreeg om zich zo vernederend op te stellen richting zijn collega’s. Ik was eigenlijk wat minder verbaasd. Ik ben nog niet vergeten dat Matthijs destijds meer wilde verdienen dan is toegestaan bij de publieke omroep omdat hij anders op zou stappen naar de commerciëlen. De angsthazen van de NPO wisten niet hoe snel ze het loon van van Nieuwkerk moesten verdedigen naar de buitenwereld.

Een gecreëerd monster

Je kunt zelfs stellen dat dit soort Diva gedrag is aangemoedigd door de NPO. “Alstublieft meneer van Nieuwkerk”, “We zorgen dat u meer kunt verdienen meneer van Nieuwkerk”, “Ga alstublieft niet weg Meneer van Nieuwkerk”, “Mag ik u de pik zuigen Meneer van Nieuwkerk?” Het zijn zomaar zaken die uit of in de mond zouden kunnen komen van de NPO directie.

Persoonlijk denk ik dat de NPO het gedrag van Matthijs niet alleen heeft getolereerd maar ook gefaciliteerd. In dit geval kun je stellen dat Matthijs niet heel veel te verwijten valt en dat de NPO niet alleen zijn excuus moet maken naar de mensen die zijn gedupeerd door van Nieuwkerk maar dat het juist de directie is die op haar knieën moet richting van Nieuwkerk:

“Sorry Meneer van Nieuwkerk, wij zijn medeverantwoordelijk voor het creëren van het monster dat Matthijs van Nieuwkerk heet”

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *