Lief Dagboek,

Een review schrijven, niet meer weg te denken uit Nederland anno 2019. Je kunt overal je mening kwijt tegenwoordig. Wat begon als een redelijk gezond en makkelijk initiatief is uitgegroeid tot een maatschappelijk monster.

Gemak

Wat is het makkelijk om voordat je met een bedrijf in zee gaat, een product koopt of ergens gaat eten, eerst even de reviews te lezen over wat anderen vinden van dit product. Het kan zo mooi zijn. Meestal gaat dit ook goed. Helaas is dit fenomeen anno 2019 door elke Nederlander welke zich bij voorbaat al onder-gecompenseerd voelt, aangekomen. Zo is het opvallend hoe vaak mensen een review schrijven over een product terwijl ze ergens in de veel te uitgebreide geschreven tekst, toegeven het product nog niet eens uit de doos te hebben gehaald. Wat zijn dit voor mensen? Hoe kun je een mening geven over iets wat jij nog niet hebt getest? Een review schrijven was waarschijnlijk belangrijker dan het product zelf. Misschien dat het gevoel om belangrijk mee te doen met de rest van reviewers, de drang overstijgt om daadwerkelijk te doen waarvoor je überhaupt dit product hebt gekocht, het te gaan gebruiken!

Schijtreview

Gelukkig zijn er nog lichtpuntjes in deze review maatschappij. Er is een app ontwikkelt waarmee je kunt zien waar de beste toiletgelegenheden zich bevinden in jouw regio en waar je zelf dus toiletten en ervaringen aan kunt toevoegen. Hiermee kun je een echte schijtreview geven waar een ander daadwerkelijk wat aan heeft. Er is niks zo frustrerend als onderweg te moeten zoeken naar een schoon toilet. Als je nodig moet en het niet meer haalt tot thuis is het meer een soort “Russisch roulette” of je een schone en prettige omgeving kunt vinden om even op de porseleinen pony plaats te nemen. Met de app “Places I’ve Pooped” (Google het maar) kun je gemakkelijk en snel zien waar je in de buurt fatsoenlijk een bruine beer kunt verzuipen. Door je goede en minder goede ervaringen te delen met je vrienden maak je het leven van elkaar daadwerkelijk makkelijker en leuker. Dat is een zeldzaamheid anno 2019. Help elkaar naar een betere wereld waarin je weet waar je moet zijn als als de klei tegen het katoen begint te drukken!

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *