Lief Dagboek,

Ja hij is weer in het land. Ondanks het zinken van de boot heeft hij het toch maar weer geflikt. Man wat was er weer een hoop te doen rondom het Sinterklaasfeest. Dat Zwarte Piet weer vorm van discussie zou gaan worden, dat liet zich raden maar mensen storen zich tegenwoordig aan zaken die zelfs ik niet kan verzinnen.

Zie ginds zinkt de stoomboot

Het gedonder begon vorige week met het zinken van de stoomboot van Sinterklaas. Half jeugdig Nederland was dusdanig over de zeik dat er slecht van geslapen werd. Ouders klommen in de pen en deden hun beklag over het feit dat hun kroost niet de juiste weerstand heeft om het zinken van de stoomboot te aanschouwen. Je kunt je dan afvragen of je als ouder wel helemaal goed bij je appel bent maar dat terzijde. Ik vraag mij op mijn beurt dan weer af of de kinderen rouwen om de aanstaande dood van de goedheiligman of dat zij vooral treuren om het zien vergaan van de cadeautjes die hen in het vooruitzicht waren gesteld. Ik vrees het laatste, narcistische kindertjes.

Vliegschaamte

Uiteraard kwam alles weer goed Sint overleefde het zinken van de pakjesboot en kwam nu met het vliegtuig. Wat hierna gebeurde, echt, je verzint het niet, Sint zou zich moeten schamen omdat hij met het vliegtuig is gekomen. Dat zou dan weer te vervuilend zijn. Nu kan ik hier een verschrikkelijke tirade houden over hoe vervuilend een stoomboot is met die jaarlijkse tripjes op en neer naar Spanje maar dat doe ik niet…

En weet je waarom niet? Omdat Sint niet echt met het vliegtuig uit Spanje is gekomen. We hebben gewoon weer de lokale dronkaard aangekleed en op een paard gezet en omringd met al dan niet Zwarte Pieten en het was weer feest.

Hoe kun je nou in hemelsnaam iemand gaan lopen “Fly Shamen” terwijl het een fictief gebeuren is. De mensen die dit soort zaken aan de kaak stellen zijn echt compleet de weg kwijt.

Wat is het volgende? Zeiken of de Kerstman zijn rendieren wel heeft geregistreerd heeft in het UBN volgens de Europese richtlijnen? Of breng ik nu mensen op een idee?

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

4 reacties op “Schijnheiligman

  1. Remy Van Elferen zegt:

    Hahaha de verwoording van den nederlandschen gedachten…. Of was het nou een multiculturele gedachten…. Anyway…. Wederom leuk gedaan. Ik ben een fan!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *