Lief Dagboek,

We hebben het allemaal, nou ja, bijna allemaal. Schaamte. Uit angst voor de mening van een ander houden we graag onszelf zoveel mogelijk bedekt (en natuurlijk omdat het januari is). Toch als je er over nadenkt is het vreemd dat wij de enige diersoort zijn die zich in kleding tooit. We doen er allemaal erg spastisch over. Zo spastisch dat als er een keer een tepel voorbij komt op tv vóór 22.00 uur, dat er een dag later een heel artikel aan gewijd wordt door kwaliteitskrant de Telegraaf. Wat dat betreft is het maar goed dat dieren in dit geval niet op de mens lijken.

Koeien

Neem nu bijvoorbeeld één van de meest voorkomende diersoorten in Nederland, al dan niet gedwongen, de koe. Koeien nemen het niet zo nauw met de privacy. De hele rommel hangt bij zowel man als vrouw vrijelijk boven het maaiveld te bungelen. Daar worden onderling geen opmerkingen uitgewisseld als: “zeg, wat een hang uiers heb jij”.

Of, om feministische kritiek te voorkomen: “zeg Herman 412, je trekt de molshopen wel plat hé met die struikelzak”. Koeien laten elkaar met rust en zijn tevreden met het zich niet beschaamd voelen over 4 tepels of die hangzak die door het gras wordt meegetrokken. Het zou wel een ander verhaal worden als koeien meer op mensen zouden gaan lijken. Zouden de dames dan een bh gaan dragen om de uier te bedekken?

Wat nu als onze vriendelijke melkverschaffers zich daadwerkelijk zoals de mens zouden gaan gedragen? Het zou in ieder geval beginnen met de gevreesde ‘duckface’. Ja ja, de dames koe die met haar ‘dinnetjes’ eens even lekker een selfie maakt bij de melkmachine met de tekst “druk druk druk”. Met getuite lippen laat Bertha zich van haar beste kant zien, dat wordt weer een mooie post op ‘Veestagram’. Een foto reactie van de zongebruinde fokstier, Ron-de-beuker-32  laat ook niet lang op zich wachten. Getooid in niets meer dan natuurlijk leer en een metro-seksuele neuspiercing, zal ook Ron zijn naakte lijf showen op ‘Veestagram’. Met als gewaagde bijgevoegde tekst: “chillen in de wei, zak droogt al goed onder deze felle zon, zin in vanmiddag #donderdagfokdag”.

De boer

In dit geval zouden boeren het ook verdomd moeilijk krijgen. Want als koeien op een dag zelfbewust bezig gaan met hun uiterlijk dan kan de kieskeurigheid niet ver achter blijven. Dan zal er ook ‘ge-matched’ moeten worden voor het daadwerkelijke fokken. Het lijkt mij dan ook niet ondenkbaar dat er kaarsjes aangestoken moeten worden bij voerbak en berenvellen voor de centrale stalverwarming gelegd moeten worden om de soort levend te houden.

Het zou een lastig verhaal worden.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *