Lief dagboek,

Vroeger, lang lang geleden, zo rond 2002. Voor sommigen is het lang geleden voor anderen voelt het misschien wat korter, hadden wij nog geen internet. Ik denk nog met enige weemoed terug aan de tijd waarin ik naar school fietste. 10 kilometer enkele reis. Ik was/ben geen ochtendmens maar ik hield ook niet van fietsen op de vroege ochtend dus wat doe je dan? Juist, een uur eerder je graf uit zodat je wel fris op de fiets kon stappen. Ik moest om op tijd voor het eerste uur te komen, om 07.15 op de fiets zitten. Dus ik zette mijn wekker om 06.00. Ik sprong er gelijk uit en ging plas/was geluiden maken om vervolgens ontbijt/lunch te smeren zodat ik om 06.15 voor de tv zat. Ik keek graag naar Discovery Channel vanwege de vaste programmering. Rond 7 uur werd het tijd om langzamerhand mijzelf fietsklaar te maken. Dan schakelde ik over naar RTL 4 voor het ontbijt nieuws met Jan de Hoop. De zachte edoch strenge stem waarmee Jan de Hoop het nieuws bracht was een prima manier om op te hoogte te blijven van het nieuws en om uit de ochtendroes te komen. Of Jan nu iets zei wat feitelijk waar was of misschien slechts een gerucht, als Jan het vertelde, dan was het waar. Geen speld tussen te krijgen. Het was een degelijk stukje media waar je je niet voor hoefde te schamen als je het had gezien.

2019

Helaas is het nu 2019. RTL Nieuws is niet langer het nieuws wat het ooit is geweest. Ik kijk allang niet meer naar RTL Nieuws. 10 jaar geleden lachten we nog samen om het niveau van “Hart van Nederland” op SBS6. Wie had kunnen voorspellen dat RTL nieuws, anno 2019, het niveau nog verder omlaag zou kunnen trekken? Journalistieke bagger welke ten doel staat reactie van de lezer/kijker uit te lokken in plaats van daadwerkelijk nieuws te verslaan. Tot mijn grote schrik is dit ook wat de gemiddelde RTL nieuws kijker wil. Hoe weet ik dat? Nou, RTL nieuws heeft tegenwoordig een Facebook pagina.

RTL op Facebook

De tijden van de door mij geliefde Jan de Hoop en zijn RTL Nieuws, zijn net zo verleden tijd als de krijgers jaren van Michiel de Ruyter. Echter heeft RTL er iets korter over gedaan als eerder genoemde zeebonk. Je hoeft de pagina van RTL Nieuws maar te openen op het verraderlijke sociale medium Facebook en je snapt gelijk wat ik bedoel. Nieuwsberichten die wel of geen hout snijden met daaronder duizenden reacties van Nederlanders die weleens “erger hebben meegemaakt”. Het is zowel vermakelijk als walgelijk. Lees:

Is er een keer een leuk nieuwtje zoals de geboorte van een tweekoppige geit in Drenthe?

“Dan zullen de hunebedden wel radioactief besmet zijn!”

Horror berichten over een gruwelijke hagel bui uit Kroatië met meerdere doden?

Ach. Bij ons in Harderwijk hagelde het laatst veel harder, mietjes!

Is er een pedofiel actief in Friesland?

Tja, bij ons in Brabant trekken we wekelijks vieze kerels van onze kinderen af. (niet letterlijk)

Natuurlijk mag ook die hittegolf niet ontbreken van een paar weken terug. De warmste dagen in 75 jaar.

“Mensen moeten niet zo zeuren!”

Aldus de gemiddelde kantoorboer vanaf de geconditioneerde werkvloer.

De toekomst

Het zal wel niet beter worden, we zullen het moeten stellen zonder de betrouwbare koppen van Jan de Hoop en Erwin Kroll. Gelukkig lijken de gloriedagen van RTL in zijn geheel voorbij met het ene dieptepunt na het andere en het vertrek van alle “sterren” voorzie ik een grauwe toekomst voor het ooit zo grote RTL. Leedvermaak is ook vermaak, ik ga ervan genieten als ze ooit de stekker eruit trekken.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *