Lief Dagboek,

Nu iedere BN’er over zichzelf heen dondert om excuses te maken voor eventuele racistische uitspraken welke zij in het verleden hebben gemaakt, kan ik niet anders dan zelf ook mijn conclusies trekken. Volgens de nieuwe moderne tijd ben ik een harde kern racist. Ik peins er echter niet over om hiervoor aan iemand dan ook een excuses te maken, behalve aan een donkere oud collega van mij, daar ga ik graag voor door het stof.

Sorry

Ik heb ooit tegen een donkere oud-collega op uitzending in Uruzgan gezegd: “Zolang jij nog leeft zitten wij goed, negers gaan altijd het eerst dood, net als in de film.” Is dat racistisch? Jazeker. Hebben we gelachen samen? Jazeker. In zijn ogen waren wij een roedel nep sinterklazen zonder witte baard. Dat hij überhaupt met zoveel witte mensen op pad durfde blijft voor mij een raadsel nu ik er vanuit de moderne tijd op terug kijk. Neemt niet weg dat een op zichzelf staande opmerking kwetsend kan zijn maar betrokkene het niet zo ervoer, dat komt doordat je elkaar waardeert. Afgezien van de verrotte verkeerde humor waren wij allemaal dezelfde kleur aldaar. Dus bij deze, Sorry Et, mocht je je hierdoor alsnog gekwetst voelen kun je mijn witte kloten likken.

Respect

Het probleem wat vooral bij anderen speelt is gewoon een gebrek aan respect. Het vooral niet voor een ander klaar staan als het nodig is. Voetbalsupporters die niet eens in een straat willen wonen welke verwijst naar een andere club dan welke zij prefereren. Vrouwen welke hetzelfde werk doen als mannen en minder betaald worden. Het uitbuiten van arbeidsmigranten door men voor 2,50 per uur fruit te laten plukken. Dat is racisme. Gelukkig als je er geen grappen over maakt of er niet over wilt praten, dan zal het wel niet bestaan.

Gekwetst

Daarom word ik ook een beetje moedeloos van het snel gekwetst zijn door iedereen en overal. Het gemekker overschaduwd het echte probleem. Het daadwerkelijk bedreigen en belagen van mensen van Chinese afkomst zou snoeihard aangepakt moeten worden. Nee in Nederland geven we liever Gordon de schuld omdat hij 7 jaar geleden nummer 43 heeft besteld bij iemand van Chinese afkomst tijdens een auditie. Gordon is nota bene de belichaming van zelfspot. Hij heeft nog nooit iemand meer beledigt dan zichzelf. Hij zet zich in voor weet ik hoeveel goede doelen maar mag wel even excuus maken op t.v. voor een grap van 7 JAAR geleden. Doe het dan goed. Trek dan die omhooggevallen Wageningse studenten voor de camera. “Hoger opgeleiden” die het nodig vinden om een flat waar Chinese mede studenten verblijven met poep onder te smeren en de meest walgelijk verwensingen schrijven op het pand in verband met het Coronavirus. (Ik zou nog maar even wachten met de inschrijving bij ‘e-matching, dating voor hoger opgeleiden’, als ik een vrijgezelle Wageninger was.)

Dat soort smerige hufters zouden ze moeten aanpakken in plaats van een smoezelig gesprekje te laten voeren met de lokale wijkagent.

Heilig

Gelukkig zijn wij als volk verder natuurlijk hartstikke netjes. Wij lachen niet om een ander, wij zijn eerlijk. Nee het is voor niks dat iedere staatsdienst een speciale kliklijn heeft waar je je buren kunt verraden over alles wat ze in jouw ogen fout doen. Het is zeker ook heel normaal dat als er iemand wordt afgetuigd op straat dat we gaan staan kijken en filmen met onze smartphone in plaats van een ander te helpen. Wij wijzen naar Gordon en kijken liever de andere kant op als een ander echt hulp nodig heeft.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Een reactie op “Racist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *