Lief Dagboek,

De kogel was vorige week door de kerk. Gezondheidsgoeroe “preventie” Paul Blokhuis heeft eindelijk zijn gezonde zin.
Met welgeteld 70 verschillende maatschappelijke organisaties is er een akkoord bereikt om het volk te “helpen” om gezonder te gaan leven. Als ik het zo opschrijf lijkt het nog bijna een aardig idee van preventie Paultje.

Niets blijkt minder waar, uiteraard gaat de prijs voor sigaretten weer stevig in de lift en dat kratje bier in de aanbieding kunnen we ook allemaal lekker op onze bierpens schrijven. Het is uit met de pret, Paul bepaald wel wat goed voor ons is. Paul vindt namelijk dat vooral lageropgeleiden te snel dood gaan en trekt zich dit persoonlijk aan. Dus ook de lager opgeleiden onder ons mogen straks dieper in de buidel tasten om pils te drinken en als je dan zo’n gore verslaafde bent, een sigaretje te roken.

Roken

Nu we daar toch zijn aangekomen, roken wordt echt taboe de komende 10 jaar. We zullen straks op steeds minder plaatsen een sigaret mogen opsteken. Als je rookt ben je een loser en losers horen niet bij het straatbeeld is de boodschap. Paul denkt daarin precies mee met bijvoorbeeld anti-rook organisatie Stivoro. Een organisatie die in haar reclame campagne zich totaal niet schaamt om kinderen in te zetten om mij als volwassen vent van 31 te vertellen hoe smerig roken wel niet is. Dat Paul en zijn trawanten echt denken dat ik mij wat aantrek van 3 snotneuzen van 5 jaar die de maatschappelijke kar nog geen ene meter hebben voortgetrokken, vind ik walgelijk en schokkend. De kans is groot dat een van die minimensen over 12 jaar zelf rookt als ze het juk van het “leuke” leven in Nederland beginnen te dragen.

Maar goed om even bij preventie Paultje te blijven. Paul heeft in zijn opvoeding waarschijnlijk nooit het woord “helpen” helemaal begrepen. Het zou toch wat zijn als ik aanbied om mijn buurman te helpen verhuizen, dat ik hem daarna een factuur stuur van 1300 euro, zodat hij het de volgende keer wel uit zijn hoofd laat om überhaupt te gaan verhuizen. Nee ik denk niet dat ik en Paultje op het vlak van elkaar “helpen” op een lijn zitten.

Bier bij Paul thuis!

Daarom vind ik dat wij, het volk, Paul een handje zouden moeten helpen. Laten we allemaal vrienden van preventie Paul worden en ieder weekend bij hem in de voortuin gaan BBQ-en, drinken en roken. Ja, dat lijkt opdringerig maar we nemen ook kinderen mee dus kennelijk is het dan wel geoorloofd om jezelf op te dringen.

Hoe laat bij Paul zaterdag jongens?

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

4 reacties op “Preventie Paultje

  1. Henri zegt:

    Het is weer een leuk verhaal.
    Zit ik dit te lezen in Townsville Qld Australië. En dat om 06.30 uur in de morgen. En bij een temperatuur van 35 graden plus. Genietend van een fris drankje en jouw verhaal. Lekker even relaxen. Doorgaan met schrijven. Ik geniet ervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *