Lief Dagboek,

Nu de dagen weer korter worden en de nazomer zijn laatste stuiptrekkingen laat zien, is het weer tijd voor de mooiste periode van het jaar. Althans mooi, het is weer tijd om ons op te maken voor de jaarlijkse scheldkanonnades, doodsbedreigingen, een vleugje geweld en alles wat komt kijken bij een gezellig nationaal kinderfeest!

Sinterklaasje kom maar binnen met zonder knecht

Want die is waarschijnlijk buiten al afgemaakt door “(w)(m)oordenkunstenaar” Akwasi en zijn vrome vrienden. 2020 was al één groot feest maar nu er daadwerkelijk is opgeroepen om Zwarte Piet dan maar om te leggen voorzie ik een nieuw dieptepunt. Het is erg makkelijk om mensen als hij de schuld te geven. Maar ja als je denkt dat het ons kleurlozen allemaal maar komt aanwaaien en wij uit verveling en, vooral om donkere mensen te pesten, ons verkleden als zwarte piet dan draait je kleine discriminerende wereld wel heel erg om jou en je eeuwige kleurminderwaardigheidscomplex.

Maar goed hij heeft ons gewaarschuwd, mocht iemand zich van het jaar nog als Zwarte Piet willen verkleden, wees dan niet verbaasd dat je op enig moment tijdens het kinderfeest wordt afgetuigd. Moet kennelijk allemaal maar kunnen tegenwoordig. Dit zou ook kenbaar gemaakt moeten worden op de uitnodiging voor mensen die Zwarte Piet willen gaan spelen;

Kom op tijd

Neem uw eigen schmink mee

Nee u wordt niet thuis gebracht

De ambulance laadt u wel op

De keerzijde

Is net zo walgelijk. Nu Zwarte Piet is verbannen van Facebook is half Nederland in rep en roer. Het is natuurlijk heel erg vreemd dat Zwarte Piet wordt verboden op een Amerikaans Medium. Amerika, het land dat Ron Jans, de aardigste man van Nederland, als racist heeft betiteld en aansluitend het land heeft uitgetrapt. Heel erg vreemd dat ze nu een fictief figuur als Zwarte Piet van hun medium afgooien, had niemand zien aankomen natuurlijk.

Natuurlijk zou de gemiddelde Nederlander, de gemiddelde Nederlander niet zijn als zij niet half bakken in het geweer zouden gaan. Massaal zie je Zwarte Pieten profiel foto’s voorbij komen, want potverdomme we vieren sinterklaas natuurlijk al 50 jaar op Facebook en niet gezellig in onze huiskamer met de kinderen waar het eigenlijk allemaal om zou moeten draaien.

Ik kijk er weer naar uit.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *