Lief Dagboek,

Het is over enkele uren weer zover. Oom Rutte komt weer met een glad gestreken gezicht op de staats tv om ons nog maar eens te verzekeren dat deze crisis nog lang niet bezworen is. In zijn kielzog loopt een man die eruit ziet alsof hij na de persconferentie meedoet aan een Elvis look-a-like contest, jawel Hugo de Jonge. Hugo gaat ons wederom vertellen hoe zijn route kaart de crisis uit, door zijn hond is opgegeten en dat hij eigenlijk al 3 maanden met de natte vinger een planning probeert te maken uit deze rotzooi. Begrijp mij niet verkeerd, beide mannen doen vast hun best maar de woorden persconferentie, versoepelingen en lockdown komen mij de strot onderhand wel een beetje uit.

Voorbeschouwing

Wat ik nog een grotere gruwel vind zijn de 17 miljoen bank-hang-virologen die al een dag of 3 op het internet aan het voorbeschouwen zijn. Rutte en de Jonge worden al afgeschoten voor ze in het voorterrein lopen. Heel het volk heeft tegenwoordig de mond vol van RNA, DNA, FFp 1, 2 of 3 en R waardes. Dat een groot deel van de groep voorbeschouwers nooit verder is gekomen dan het bekende strikdiploma laten we achterwege. De feiten komen immers van Youtube en BN’ers met irritante stemmen zoals ‘t is je Boy Jay. Wat een drama.

Nabeschouwing

Als Rutte weer huiswaarts keert en Hugo zich opmaakt voor om ergens “Jail house Rock” te gaan imiteren, is het tijd om te gaan nabeschouwen. We hebben de bank-hang virologen al gehad, nu is het de beurt aan de echte virologen. En dan niet de grote jongens maar de virologen die iedere krant tegenwoordig op afroep kunnen bellen. Van die net niet virologen die nu maar voor dat beetje extra aandacht hun plasje doen over wat er nu aan de hand is. Daaruit voortvloeiend komen 32 verschillende meningen waar je je als burger nooit echt geïnformeerd mee voelt.

Waarom kijk je dan?

Hoor ik je denken. Ik kijk omdat het mijn hobby is. Net zoals wandelen, bier drinken en klussen is mezelf storen aan andere mensen mijn passie. Vanavond 6 uur, zit ik weer gereed met borrelnootjes op tafel alsof het een formule 1 zondag is. Laat het grote genieten maar weer van start gaan!

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *