Lief Dagboek,

Zoals vele weten hebben wij afgelopen donderdag een mooi nieuw veulen vers uit moeder mogen verwelkomen. En om alle paardenmeisjes weer jaloers te maken, ik was er weer bij. Ja dames dit was alweer de derde keer in vier jaar dat ik aanwezig was bij de mystieke en legendarische geboorte van een veulen. Dat het vele van jullie nog geen één keer lukt in vaak tientallen jaren tijd, tja het zal wel een gebrek aan toewijding zijn. Dus paarden meisjes ik ben niet de man van of die lul langs het hek, ik BEN het ultieme paardenmeisje!

Smeerlappen

Los van het feit dat ik onderhand mezelf als ervaringsdeskundige mag opvoeren op het gebied van paard & veulen, ben ik tijdens het waken erachter gekomen dat paardenmeisjes ontzettende viezeriken zijn. Zo zaten mijn vrouw en haar vriendin gereed om de nacht door te brengen naast de wei. Voor hun lag een tweetal dekens. Geen mensendeken nee, twee paardendekens. Toen ik vroeg waarom die dekens daar lagen, kreeg ik als antwoord dat ze die voor zichzelf gingen gebruiken als het kouder zou worden later op de avond. Ik vond dat smerig want paarden kunnen heerlijk zweten onder zo’n deken en een paarden deken komt echt nooit in onze wasmachine. Toen ik hun daarmee confronteerde, kreeg ik als repliek; “Ach joh, ze hebben de dekens misschien al wel 2 jaar niet meer om gehad.”

Kennelijk is het dus acceptabel, dat als je iets langere tijd niet gebruikt, dat het dan gewoon schoon is. Dus met dat nieuwe principe in mijn achterhoofd heb ik zojuist mijn Zalando account per direct opgezegd. Voortaan schuim ik wel de begraafplaatsen af voor kleding, want als het een tijdje niet is gebruikt is het gewoon fris om te dragen.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Een reactie op “Paardenmeisje

  1. Adri Ekstijn zegt:

    Ongeloofeloos.
    Nu begrijp ik pas waarom mensen gruwelen van ‘verse’ hondepoep onder de schoenen, in de auto en óp de pedalen en niét meer van in- en opgedroogde!
    En ik durf het nu plots ook niet meer voor te stellen als ik bij mijn beste vrienden op visite ben en ik móét van hun op de bank gaan zitten!
    Gossammeliehebbeh!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *