Lief Dagboek,

Laten we het vandaag eens hebben over de echte kwakzalvers in deze maatschappij. Nee deze keer laten we Mark Rutte met rust en nee ook de energiemaatschappijen blijven buiten schot.

Zelfs christenen, moslims, andersdenkenden en het WK laten we even voor wat het is. Laten we nu eens echt kijken waar de schoen wringt, je raadt het al, bij de boeren. En nee niet de echte boeren maar de brillenboeren.

Opticiens

Ik heb al sinds jaar en dag dezelfde opticien. Op het eerste gezicht is er niks mis met de ogenschijnlijk beste man. Net voorkomen, correcte werkwijze, goede service, kalend, klein buikje en brildragend. Je zou zeggen, niks aan het handje, maar schijn bedriegt.

Nu wil het feit dat mijn jongere broer al heel wat jaren geleden zich heeft laten omscholen tot, je raadt het al, opticien. Nu hij inmiddels ook zichzelf vakman mag noemen, is ook hij enigszins veranderd. Net voorkomen, correcte werkwijze, goede service, kalend, klein buikje en brildragend. Kijk als je het niet wilt zien dan ga je het niet zien maar ik voel hier een sinister verband.

Matrix

Noem mij een wappie maar ik ben bang dat we toch in de Matrix leven. Alleen is in onze wereld Agent Smith eigenlijk een opticien. Helaas hebben ze mij al te pakken want zoals mijn opticien mij er vandaag op wees, “Zonder mij schrijf jij geen letter meer vriend..” en hier heeft hij helemaal gelijk in.

In het land der blinden is de lokale opticien de koning!

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

2 reacties op “Opticiens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *