Lief Dagboek,

De laatste race van het Formule 1 seizoen 2018 ligt alweer een aantal dagen achter ons. Wat heb ik als fan van het 2e uur verschrikkelijk genoten! Ja, fan van het 2e uur, je hoort het goed. Als ik fan van het 1e uur zou zeggen krijg ik namelijk een schijtlading van volwassen kerels over mij heen die vinden dat ik geen fan van het 1e uur mag zijn want ik kijk pas 3 jaar en hunnie al 43 jaar. Hunnie hebben nog op de knie van vaders toegekeken hoe Nikki Lauda affakkelde in zijn auto op de Nürburgring. Dus om gezeik te voorkomen, fan van het 2e uur.

Maar ook als fan van het 2e uur mag ik enorm balen dat het F1 seizoen ten einde is. De komende 3 maanden en een beetje hebben we geen F1 race meer om naar uit te kijken, ik ga dat enorm missen. Natuurlijk hebben we straks eerst nog de feestdagen, maar de leegte van januari en februari zullen geen soelaas bieden aan het gemis van het F1 spektakel.

Olav Olav

Om deze barre tijden te overbruggen heb ik een uitkomst bedacht voor kerels zoals ik. Om het gemis wat te verzachten presenteer ik bij deze de Olav Olav. Niet te verwarren met de TomTom. Dat zou raar zijn want wij F1 missende kerels weten dondersgoed waar we naartoe moeten en hebben dan ook geen behoefte aan een TomTom, we willen een Olav Olav. En waarom hebben wij behoefte aan een Olav Olav? Nou bij deze, de Olav Olav vertelt ons de weg niet, hij beschrijft met de stem van Olav Mol de wijze waarop we onze weg afleggen.

Olav Olav heeft geen boodschap aan de route maar zal wel bij iedere bocht, stoplicht, inhaalmanoeuvre, rotonde, tankstation bezoek en zelfs bij het file rijden zijn ongezouten commentaar geven over de rit.

Formeren

Je moet je voorstellen dat je bijvoorbeeld op het punt staat om naar je werk te rijden op 3 januari in de ochtend. Het is donker, de kater van 2 dagen ervoor is nog aanwezig en de komende 10 weken is er nog steeds geen Formule 1 op zondag. Daar is Olav Olav om jouw dag beter te laten beginnen!
Je stapt in en start de wagen, je rijdt weg en verplaatst je door de woonwijk. Om Olav Olav te activeren schommel je de wagen zachtjes heen en weer door stuurbewegingen van links naar rechts te maken. Spontaan uit de speakers hoor je de stem van de alom geliefde Olav Mol: “Wat is het toch belangrijk om die temperatuur in de banden te krijgen en te houden tijdens het formeren.” Aangemoedigd door Olav en de stijgende motortemperatuur meter rijd je al zwabberend de straat uit.

Start

Je rijdt richting het stoplicht aan de rand van je woonwijk, het licht staat op rood. Je hoort door de speaker Olav Olav, nu nog rustig zeggen: “Het is wachten tot het gehele veld op hun stekkie staat en dan zullen we van start gaan”. Geduldig wacht je op het rouleren van stoplichten op het kruispunt. 5 seconden voor jouw stoplicht op groen springt buldert Olav Olav door de speakers: 

“DONDERDAG 3 JANUARI 2019 EN ALS DE LAMPEN UITGAAN ZIJN WE VOOR DE 3851STE KEER ONDERWEG VOOR DE GRAND PRIX VAN HET WOONWERK VERKEER!”

Terwijl Olav Olav de woorden schreeuwt door je wagen, laat je de 1.0 4 cilinder motor op toeren komen. Het rode licht gaat uit, voor je überhaupt het groene licht kan zien briest Olav Olav: “DAAR GAAN WE”, met een beetje wheelspin rij je als een baas weg bij het stoplicht. Met de gevaarlijke vaart van 104 kilometer per uur in de 4e versnelling schiet je de snelweg op. Olav Olav meldt: “Wat kan hij dit toch goed eh, vliegende start en na de eerste bocht vol gas het rechte stuk op.”

Bij iedere bocht of heuvel in de snelweg gedraagt Olav Olav zich alsof je de allerbeste van het ‘Neerlandsche’ wegennet bent: “BAM, daar is de leider in de wedstrijd!”

Pitstop

En dan volgt het onvermijdelijke op je route naar de plek van arbeid, file! Olav Olav: “Ja en dan kom je in het verkeer terecht, hij wist dat dit vroeg of laat ging gebeuren.” Op aanraden van Olav Olav plan je je pitstop zorgvuldig om uit het verkeer te raken. Bij een willekeurig total tankstation stop je voor wat benzine en een bak koffie. Olav Olav buldert: “Daar is hij dan, hij gaat naar binnen! Altijd spannend welke koffie hij gaat gebruiken voor zijn 2e stint, zoet of ultra zoet, we zullen het zien na de pitstop.”

Je tankt je wagen af en haalt een heerlijke bak koffie met suiker voor onderweg, terwijl de file verdwenen is vervolg je je weg. Olav Olav: “12 minuut 43 is een prima tijd voor deze pitstop, het zal mij verbazen als hij deze voorsprong nog uit handen geeft!”

Touché!

Onderweg tref je nog een ongeval met blikschade, Olav Olav: “Touché! Schadeformulier invullen en opnieuw beginnen!” Schaamteloos rij je verder, Olav Olav roept: “Keurig hoe hij eromheen stuurt, geen getrut, gas op die lolly.”

Aangekomen op het werk galmt de inmiddels schuimende mond van Olav Olav door de speakers: “Dat ik dit als commentator nog mee mag maken. Je lult niet meer, bizar. Fucking bizar. Jaren zit je naar dingen te kijken en te hopen.. en daar is ie! Joeheee Joehooo, Jooofucking hell wat bizar, hij is op tijd op zijn werk!”

Met een glimlach zet je je motor af, je bent er.

X Rick

ps

Ik denk niet dat veel mensen de Olav Olav 1.1 versie zullen downloaden. Niemand zit erop te wachten om een interview met Jack Plooij voor de deur van het werk te geven. Als ik naar de tandarts wil, maak ik wel een afspraak.

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

5 reacties op “Olav Olav

  1. Joke zegt:

    Het zijn niet alleen kerels die fan van f1 zijn. Ik ben een vrouwelijke fan en ja ik kijk al vanaf begin jaren 70. Ik heb Niki Lauda zien branden, Senna die het leven liet en zo heb ik nog vele racebolides meer voorbij zien komen. Dussssss niet alleen kerels die ballen hebben voor f1. Maar wel leuk bedacht “olavolav” helaas is dit niet door mij te gebruiken daar ik de auto (heb er wel 1) niet gebruik. Ik gebruik mijn fiets….. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *