Lief Dagboek,

Er is al veel over geschreven en ongetwijfeld nog meer over gezegd: de media. Terwijl ondernemend Nederland massaal aan de tiet van de belastingbetaler hangt en niet uit luxe maar uit pure noodzaak. Weten “Kwaliteitskranten” de sfeer, zoals altijd, nog verder de grond in te boren.

Slachtoffertjes

Kranten zoals bijvoorbeeld De Telegraaf en het AD geven iedere dag weer wat we eigenlijk allemaal wel weten en helaas meer. Als er eens leuk nieuws is in deze roerige tijd dan weten zij er vast wel weer een mooi minpuntje uit te zuigen. Als er slecht nieuws is, alledaagse kost vandaag de dag, weten zij het nog erger te maken dan het al is. Vaak met halve kennis worden er de meest grote verhalen geschreven waar eigenlijk niemand wat aan heeft. Het zet je te denken waarom geen van de kranten mij heeft benaderd om voor hen te komen schrijven, de halve waarheid is hier immers “Corebusiness”.

Nee, ze nemen zichzelf zeer serieus, zo serieus dat ze vinden dat wij als lezer hen wel kunnen steunen. Daar vragen ze dan ook bij ieder bericht opnieuw om. Als je tussen het bos van advertenties door kunt kijken dan zie je onderaan ieder artikel:

Nu u hier bent…

En dan een blaartrekkend verhaal over hoe ze rond de klok werken om ons te voorzien van transparante informatie. Ik vind daar wat van. Er zijn bedrijven die noodgedwongen geld ontvangen vanuit Den Haag. Eenieder, thans bijna eenieder, vindt het verschrikkelijk om steun te vragen. De kranten van Nederland kennelijk niet. Bij hen draait het leven om geld en hoe er daarvan zoveel mogelijk met kruiwagens door de voordeur naar binnen komt. Graag wil ik een moment nemen voor onze media, niet om er een euro naartoe te laten rollen maar om hen te bedanken.

Bedankt voor jullie harde werk, er is niemand mee geholpen maar toch bedankt voor jullie niet aflatende inzet om ieders dag te voorzien van halve waarheden. Toch denk ik dat jullie dat beter aan mij kunnen overlaten, ik kan het niet alleen beter maar ook kosteloos en zonder advertenties.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *