Lief Dagboek,

Het schijnt dat make-up voor mannen helemaal in is. Evenals kleine jongens in een jurk compleet met nagellak naar school te sturen. Je moet het dan ook niet in je hoofd halen om hier wat van te vinden want dan wordt je weggezet als een bekrompen en kleingeestige enge witte man. Of nog erger, je bent een racist.

Iedereen is uniek

De meest gevreesde kreet vanuit sociaal Nederland. Je moet vooral overal jezelf zijn en iedereen moet de door jou gedraaide regenboog gekleurde deug joint tot aan de tip oproken tot men er groen en geel van ziet. Nu laat het zich raden dat ik geen voorstander ben van het unieke cultuursnuiven bij iedere tere ziel die ik tegen het lijf loop. Ik ben dan ook niet verbaasd dat de generatie na mij denkt dat een stukje scholing of zelfs een nieuwe baan om hen draait, hoe heeft een organisatie zonder hen immers kunnen bestaan?

Allemaal aan de nagellak

Uniek zijn is geen sleutel tot succes of persoonlijk geluk, als je leeft voor louter je eigen maatstaven kun je eigenlijk alleen maar falen. Daarom lijkt het mij een goed plan om de jeugd maar weer schooluniformen aan te trekken. En om de huidige tijd eer aan te doen kan iedereen een mooi Fairtrade Zeeman pak aan, compleet met biologische nagellak. Dat geldt ook voor onderwijzers, kunnen ze eindelijk die belegen ribbroek aan de wilgen hangen.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *