Lief Dagboek,

Voor het eerst sinds de start van de pandemie ga ik eerdaags weer naar de sauna. Lekker met mijn blote zak theetrekken in een bubbelbad en zweten als een gnoe in een sauna, heerlijk.

Ik weet het nog goed, ons laatste bezoek aan de sauna, begin 2020. Ik keek naar de lucht en dacht, wat is het leven soms toch mooi. Zoals inmiddels bekend, werd deze gedachte genadeloos afgestraft door COVID en de vervelende nageboortes van de pandemie zoals Van Dissel, Willen Engel en ander tuig wat er maar geen genoeg van kan krijgen.

Maar het kan weer!

Wij gaan er weer voor! Echter is de herinnering aan de laatste keer sauna natuurlijk wel ietwat geromantiseerd, het is niet alleen maar leuk en genieten.

Het begint al met het naakt zijn. Nu heb ik daar weinig problemen mee maar ik ben natuurlijk niet de enige die naakt rondloopt in een sauna. Overigens zou ik daar wel problemen mee hebben of krijgen als ik de enige naaktloper zou zijn maar goed.

Het begint dus met het naakt zijn, in combinatie met andere vreemde naakte mensen. Als je nog nooit naar de sauna bent geweest en je verwacht dat er roedels mooie vrouwen en mannen rondlopen om je aan te vergapen dan klopt die verwachting. Echter is het in de regel wel een klein roedel en daar staat een veel groter roedel aan minder mooie vrouwen en mannen volk tegenover. En wie denkt dat je oeverloos met je kin op je borst kunt gaan staan gapen naar andermans naakte figuur die heeft dat ook mis, dit wordt in de regel niet gewaardeerd en terecht. Toch word ik altijd uitgedaagd, en niet in de zin waarop jij als lezer nu denkt.

Op de een of andere manier, als ik naar de sauna ga, zijn er altijd mensen die om wat voor reden dan ook een ledemaat missen. Nu weet ik dat ik een deel van mijn verstand mis, dus er is zeker een universele reden dat ik bij toeval met deze mensen tegelijk de sauna bezoek. Maar toch kan ik het niet laten om daar net wat langer naar te kijken dan gewenst. Ik moet dus constant op mijn hoede zijn om anderen niet te triggeren met mijn priemende kraaien ogen terwijl ik denk “Goh waar is je arm toch gebleven of komt die later?”

Schaamteloosheid

Daarnaast en dit is toch wel mijn grootste irritatiepunt van het sauna bezoek, het schaamteloze gedrag van sommige die-hard saunagangers. Mensen die te comfortabel zijn met het eigen lichaam. Van die lui die wijdbeens op de zonneweide, de anus een kleurtje laten krijgen in het zonnetje. Heerlijk genieten hoor het aanzicht van die ontplofte molshopen en hangkloten, krijg je geen honger van kan ik je verzekeren.

En natuurlijk mannen van middelbare leeftijd die graag “drijven”. Het liefst op de rug midden in het bad. Waar jij dan op ooghoogte zit te kijken naar een zielig wurmpje die levenloos op de buik van de man in kwestie ligt.

Als je nou je aars een centimeter of 5 laat zakken dan hoeft de rest van het bad niet naar dat zielige grauwe twijgje te kijken dat op ooghoogte voorbij vaart ransbak.

Verder is het wel genieten hoor…

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *