Lief Dagboek,

Sinds dat Covid-19 of in de volksmond, het griepje, zijn intrede heeft gedaan vieren de vage ideeën van complotgekkies weer hoogtij dagen. Het virus zou veroorzaakt worden door 5G, we worden allemaal voorgelogen door Rutte en de Rabobank, in een toekomstig vaccin zit een chip want dat stond op Facebook. Het bewijst eens te meer dat de gemiddelde simpele man vaak ook daadwerkelijk een simpele man betreft.

Stoere jongens

Steeds meer mensen komen bijvoorbeeld in het verzet tegen het dragen van een mondkapje. Volgens sommigen ga je er dood aan. Volwassen mannen met een stoer beroep in de bouw of elders gaan viraal met filmpjes waarop zij denken te bewijzen dat een mondkapje slecht voor je gezondheid is. Stoere jongens die het gebruik van oordoppen tijdens de werkzaamheden maar onzin vinden. Kerels die lekker met chemische reinigingsmiddelen werken zonder handschoenen, weten ons nu wel te overtuigen van de nadelen van het gebruik van een simpel mondkapje. Ik vraag mezelf dan af, waarom worden dat soort filmpjes van mensen die het normaliter al niet zo nauw nemen met de eigen gezondheid, massaal gedeeld en filmpjes van mensen die daadwerkelijk werken met zieke mensen en het gebruik van mondkapjes wel degelijk relevant vinden, niet? Het staat natuurlijk buiten kijf dat Bertus van de bouw put meer ervaring en kennis heeft van het gebruik van mondkapjes dan dokter Bibber die er waarschijnlijk iets langer voor naar school is geweest.

Sowieso neem ik geen gezondheid advies aan van iemand met een zware van Nelle op de lip die de waarheid verkondigd, al zittend op een kratje pils. Daarnaast verbaasd het mij dat er tussen alle stoere kerels zoveel watjes rondlopen. Ik heb zelf met de maten vele malen het gebruik van een gasmasker beoefend onder normale en verzwaarde omstandigheden. Daarnaast rook ik al ruim 20 jaar en ik leef nog altijd. Ik betwijfel ten zeerste dat het gebruik van een mondkapje je de dood in jaagt. Mietjes.

Vaccin

Overigens hoeven mensen bij mij ook niet aan te kloppen over angst voor een eventueel vaccin, ik laat mezelf nog eerder prikken dan Gordon in een dark room. Van de baas heb ik immers al zoveel spuiten gehad dat mijn lijf een wandelende chemie fabriek is geworden, daar kan nog wel een vaccin met of zonder chippie bij ?.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *