Lief dagboek,

Ik ben er inmiddels achter dat ik niet Corona moe ben maar gewoon compleet mensen moe. Tuurlijk, ik kan het woord Corona ook niet meer horen. Even zozeer is het een feit dat ik ook wel klaar ben met het garfzerkgezicht van Jaap van Dissel, De hamsterharses van Diederik Gommers en de nep broer van Pim Fortuin; Ernst Kuipers. Ik ken de mensen persoonlijk natuurlijk niet en zonder hen waren we misschien wel een stuk slechter af maar ik denk niet dat ik ze ooit op mijn verjaardag ga uitnodigen.

Sterker nog, als ik erachter zou komen dat één van deze heren per ongeluk mijn schoonvader zou zijn, dan zouden de scheidingspapieren heel rap op tafel komen. Ik heb geen behoefte aan dat soort negatieve figuren in mijn leven.

De lijst met onwenselijke personen stopt daar natuurlijk niet, nee er zijn er meer.

Ik ben geen complotdenker maar

Is een veelgehoorde zin uit de mond van mensen die geen complotdenker zijn maar vervolgens toch met een complottheorie op de proppen komen. Gisteren las ik nog ergens op de zwaar vervallen social media kanalen het bericht van een vrouw. Betrokkene beweerde dat kinderen die niet getest mogen worden van hun ouders, naar kinder-corona-kampen worden gestuurd in de nabije toekomst. Naast dat dit het woord van het jaar 2021 moet worden “Kinder-corona-kampen”, is het natuurlijk diep treurig dat er mensen zijn die daadwerkelijk geloven dat de regering dit gaat doen. Net zoals dat ik het raar vind dat mensen hun kinderen niet willen laten testen. Een wattenstaafje in je neus is een stuk minder erg dan alle belastingen die jullie kinderen later ook moeten gaan afdragen. Waarom hoor ik ouders daar dan niet over? “Mijn kind gaat geen belasting betalen”, het zou een reden zijn voor mij om toch weer te beginnen met T.V. kijken.

Ik snap ook wel dat we het allemaal kut vinden. Toch denk ik dat al die internethelden, die lopen te mauwen en te zeiken de godganse dag door, eerst eens bij zichzelf te rade mogen gaan.

Afgezien van al die uren YouTube kijken, wat heb jij er dan aan gedaan sinds maart vorig jaar om Nederland weer gezond en veilig te maken?

Waarschijnlijk net als ik, geen kloot. Dus doe maar eens een keer kalm.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *