Lief Dagboek,

De wereldvreemde linkse hobby-tv makers van de publieke omroep laten zich weer van hun beste kant zien. Presentator Matthijs van Nieuwkerk gaat de komende jaren schofterig hard achteruit in salaris, zo kopte de telegraaf min of meer deze ochtend. Kennelijk valt het verkeerd bij de staatstelevisie dat één van hun toppers in 2020 ook moet gaan voldoen aan de Balkenende norm.

VARA

Waar de VARA misschien wel terecht bang voor is, is dat van Nieuwkerk zijn heil elders gaat zoeken. Mocht zijn salaris blijven dalen richting het absolute dieptepunt van slechts 194.000 euro. Vandaar dat ik de brandbrief wel snap hoor, welke imbeciel komt nu voor 194.000 euro zijn bed uit? “Misschien kiest hij wel voor een andere commerciële zender” aldus een angstige Mediadirecteur Gert-Jan Hox. Welnu Gertje, ik denk dat jij en je parade-éénhoorn Matthijs het spoor behoorlijk bijster zijn. Misschien moet iemand jullie maar weer eens uitleggen dat de publieke omroep betaalt wordt uit belastinginkomsten, centjes afkomstig van dat klootjesvolk waarvan 90% nog niet eens een derde verdiend van de zogeheten Balkenende norm. Buiten de buitensporige beloningscultuur van de bankenwereld is Matthijs ook echt de enige werknemer in Nederland waarvan ik ooit iemand heb horen zeggen: “laten we hem alsjeblieft meer geld geven voordat hij vertrekt.” Daarnaast, ik zie het talent erachter niet echt. Slap ouwehoeren en geniepig lachen met een paar paardenkoppen aan tafel doe ik elk weekend in de kroeg. Vraag maar aan mijn vrouw. Ik ben er erg bedreven in, echter kost het mij eerder de Balkenende norm dan dat het wat oplevert maar dat terzijde.

De gewone man

Misschien moet de ‘gewone man’ morgenochtend ook maar naar de werkgever lopen en eens een gesprekje aangaan. Gewoon zoals Matthijs, aankloppen bij de baas. Binnenlopen en zeggen: “Hey chef, jij vindt mij toch een beste vent?” Even pauzeren en geniepig lachen net zoals Matthijs daar meester in is en vervolgen met: “Wat zou je ervan zeggen dat je mij eens een flink stuk meer gaat betalen anders loop ik misschien wel naar de concurrent!”


Wat zou het druk worden op linkedIn.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

2 reacties op “Matthijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *