Lief Dagboek,

Als witte man, blanke man, ongekleurd figuur of wat dan ook wenselijk is om te zeggen in deze achterlijke tijd, heb ik het zwaar. De laatste jaren ben ik onderdeel van een ras die steeds vaker in de hoek zit waar de deugende klappen vallen. Of het nu gaat om misstanden die 400 jaar geleden zijn gebeurd of macht wellusten smeerkezen uit bekend Nederland die door hun gedrag in onmin zijn geraakt. Men of lees vrouwelijk Nederland heeft nu de stok gevonden om de witte hond mee af te tuigen tot hij zijn hok niet meer uit durft.

Mannen, wij gaan hier samen doorheen

Los van de rotte appels die zich in ons midden bevinden, horen we nu onze harige handen ineen te slaan. Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ben geenszins van plan om op een “hoe ga ik ook alweer met vrouwen en mensen met überhaupt een ander uiterlijk om” cursus te gaan. Het is tijd dat we met vrouwen omgaan zoals we met elkaar omgaan. We gaan stoppen met het oeverloos complimentjes geven, het aanschuiven van stoelen en bloemen meenemen. De tijd van de ontluikende vrije vrouw is voorbij, de laatste stap naar gelijkheid ga ik nu voor en samen met jullie zetten.

One of the guys

We gaan beginnen met het voetstuk, wat zich momenteel onder de vrouw bevindt, vakkundig te verwijderen. Om gelijkheid te halen dienen ze zich namelijk op hetzelfde bedenkelijke niveau als jij en je maten te bevinden. Neem bijvoorbeeld een verjaardag die je gaat vieren, koop geen wijn meer, wij drinken namelijk alleen bier en onze gelijke andersgeslachtigen kunnen daarin mee en anders weten ze vast een waterpunt in de woning te vinden.

Sushi met je dinnetjes? Afgelopen, we gaan voortaan naar de all-you-can -eat of bowlen en steengrillen zoals het hoort. Rauwe vis hengelen we namelijk zelf uit de sloot, dus jij ook. Leuke kleren kopen? 1 spijkerbroek, 3 boxershorts en 5 zwarte shirts, das afdoende.

Hoe gaan we dit bereiken?

Uiteraard op dezelfde manier zoals we in deze hel zijn beland, komen wij hier ook weer uit. Met grensoverschrijdend gedrag natuurlijk maar dan wel legaal! Zie je een vrouw net bij de kapper vandaan lopen? Spreek haar gerust aan, wijs naar je mannelijke inhammen op je vleespet en zeg; “Hey, wat grappig die heb ik ook!”

Mocht de vrouw in kwestie in tranen uit barsten? Bied haar dan een Fishermans Friend aan en zeg hierbij; “Kom op maat, janken is voor mietjes, hier heb je wat om van te janken.”

Ga je op date? Laat haar betalen, we hebben nog wel wat tegoed van al dat hoffelijke gedrag in de laatste honderden jaren.

En als laatste, heb ik een dringend advies. Ben je zo’n rare die om de haveklap dickpics stuurt? Gooi het over een andere boeg. Stuur geen dickpics meer, maak gewoon een foto van je harige reet en stuur deze op met het onderschrift; “Kijk eens, net jouw decollete maar met iets meer haar!”

Mannen we gaan voortaan iedereen als onze vriend behandelen, we zijn immers allemaal gelijk. Bijkomend voordeel is dat we ook af zijn van dat gendergedoe, iedereen is voortaan een hij, een kerel, een klootzak, een maat, onze vriend!

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Een reactie op “Mannen wij gaan hier samen doorheen

  1. Adri Ekstijn zegt:

    Rick dank, eeuwig dank!

    Voor mijn vrouw voelt het nu eindelijk als thuiskomen, want ze was mijn kweilerige hoffelijke infantiele “Heb je iets te verbergen, of zo!”-gedrag méér dan zat en ik durfde eindelijk “me too” te zeggen.

    Vanaf nu boeren, scheten, bier en chips op de bank. Samen kankeren op de politiek, voetballen en never nooit niet stofzuigen, opruimen, afwassen, lakens in de was en schone onderbroeken.

    Thanx for ever. Ik mag én kán gewoon hetero blijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *