Lief Dagboek,

Ik weet wat je denkt, ik heb de titel verkeerd geschreven. Ik zou “Leider” moeten bedoelen. Mocht dit het geval zijn wil ik je vragen om even uit je Ray Klaassens bubbel te stappen en verder te lezen waarom de titel “Lijder” deze week toch zeker de juiste titel betreft.

Daar gaan we

Afgelopen week bekroop mij langzaam maar zeker een ongemakkelijk gevoel, een gevoel dat zich verder manifesteerde richting een zeer pijnlijke situatie. Kennelijk, toen nog onwetend van hoe en wat, groeide er een abces onder mijn tandvlees ergens achter in mijn voedsel gemaal. Het ongemak werd uiteraard op zondagochtend dusdanig vervelend dat ik mij maar eens ging aanmelden voor een bezoekje spoedtandarts.

Helaas zoals met zoveel zorgzaken, is de spoedtandarts in onze regio gecentraliseerd. In plaats van even 5 minuten op de fiets zoals vroeger, wachtte een rit van 3 kwartier in de auto. Het is niet het eind van de wereld maar handig is anders natuurlijk.

De lijder

Aangekomen op de afspraak, bekroop mij al een onbehagelijk gevoel. Deze praktijk kende ik uiteraard niet. Het was allemaal wat onwennig en dat werd nog gekker na het nemen van een röntgen foto. Kennelijk werkte het apparaat dit weekend niet helemaal naar behoren en het moest een aantal keer opnieuw. Net toen ik dacht dat ik naast pijn aan mijn kaak, deze zondag zou gaan afsluiten met stralingsziekte, ging het goed.

Inmiddels lag ik daar toch al zeker 30 minuten en ik begon mezelf af te vragen of de tandarts nog wel kwam. In mijn hoofd speelde gekscherend de situatie af dat ik hier al zolang lag te wachten omdat ik geëxecuteerd zou worden middels de dodelijk injectie en samen met de assistente geduldig wachtte op het verlossende telefoontje of de dood.

Uiteindelijk maakte mij het niet uit of de dood of de tandarts mij kwam bezoeken, ik was immers de lijder.

Achteraf werd ik uit mijn lijden verlost, niet door de beul maar door een kundig tandarts.

X De Lijder

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *