Lief Dagboek,

We zitten alweer even noodgedwongen in onze woningen opgesloten. Iedereen kent wel iemand die Corona heeft of heeft gehad. Helaas kennen de meeste ook wel een persoon welke is bezweken aan dit donders vervelende virus. Terwijl wij als volk voor de verandering wel een keer kunnen bouwen op de overheid om het juiste te doen, zijn daar helaas ook kranten zoals de Telegraaf en het Algemeen Dagblad. Kranten welke angst en verdriet zaaien om maar zoveel mogelijk klikken op artikelen met alarmerende titels binnen te harken.

Het nieuwe normaal

Het begint al bij de mededeling van onze geestelijk leider Mark Rutte om voorlopig de 1,5 meter afstand van anderen te bewaren. De media speelt hier natuurlijk kleurrijk op in en noemt de 1,5 maatregel “Het nieuwe normaal”. Schetsen van hoe onze toekomst op het werk en op school eruit zou kunnen komen te zien worden gemaakt, gebaseerd op gebakken lucht. Iedereen weet dat we voorlopig even met onze tengels van anderen moeten afblijven. Echter om noodmaatregelen “Het nieuwe normaal” te noemen, is gewoon bijzonder asociaal als je een gerenommeerd dagblad pretendeert te zijn. Men laat geen nieuwtje onbenut om maar opschudding en ellende te veroorzaken, want als er over jouw artikel wordt gepraat, dan ben je de man natuurlijk. Ik spreek dan ook niet van “Het nieuwe normaal” het zou eigenlijk wel fijn zijn als roddelblaadjes zoals de Telegraaf en het AD zelf eens normaal zouden doen.

Viroloog

Het eindigt niet bij het schrijven van kut artikelen. Neen, het kan nog erger. De Telegraaf heeft tegenwoordig een echte viroloog aan tafel om de keuzes van het RIVM en ons kabinet tegen het licht te houden. Tja, ik denk inderdaad dat een SBS6 viroloog het aan tafel bij kutkrant Telegraaf het wel beter weet dan d’n Dissel van het RIVM. Het RIVM welke werkt met weet ik veel hoeveel specialisten om de hele bende tot een redelijk goed einde te brengen. Natuurlijk moeten deze inspanningen bekritiseert worden door de mindere goden. Dus ga je met je ego overal en bij wie het maar wil horen, kritiek leveren omdat je eigenlijk een zelfgeile klootzak bent. Dan hoor je inderdaad thuis bij de Telegraaf en niet bij het RIVM van d’n Dissel.

Depressie

Tot overmaat van ramp en de eigenlijke reden waarom ik het vuur open op de kutkranten van Nederland, verscheen er vanochtend weer een pareltje van een artikel in het AD. “Deskundigen waarschuwen dat Coronacrisis kan leiden tot angst en depressie” kopte de krant. Op zichzelf helemaal geen raar artikel. Het zette mij ook tot het nadenken om vervolgens tot de conclusie te komen dat ook dit weer een klikmachine betrof gezien het feit dat je onder het artikel een poll kon invullen over hoe depressief je inmiddels zelf al was geworden dankzij de Cororonacrisis.

Op deze manier wordt je al een depressie aangepraat terwijl je er waarschijnlijk helemaal geen last van hebt. Gelukkig hebben het AD en de Telegraaf vandaag of morgen vast wel weer een artikel over hoe je een depressie in deze tijd kunt voorkomen. Een depressie die je nooit zou hebben gehad als zij er niet over waren begonnen. Zo, de cirkel is weer rond.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *