Lief Dagboek,

Zoals we allemaal wel weten zijn we als samenleving aardig de weg aan het kwijt raken. En ik weet waarom, ik weet waar het fout is gegaan.

Erwin Kroll heeft sinds 2011 het weerbericht niet meer gepresenteerd en sindsdien zitten wij met het gehele land op een hellend vlak.

Kroll was niet het meest mannelijke figuur, hij bezat ook geen woeste haardos, Erwin had met zijn jaren ’50 maat pak zelfs geen mode smaak. Wat had Erwin Kroll dan wel vraag je je af? Hij had schijt aan alles behalve zijn passie, het weer.

Erwin hield zich bezig met waar hij verstand van had. Vele uren het weer bestuderen en dat aan ons, zijn trouwe kijkers mededelen. En dat hield ons in het gareel.

Erwin had geen mening over genderneutrale toiletten.

D’n Kroll lag niet wakker van de dwaze beslissingen van Mark Rutte en de groene scheten van Jessica Klaver. Erwin verzamelde ook geen dierenplaatjes, ondanks dat RTL collega Reinier van den Berg hem vroeg die mee te nemen van de Albert Heijn voor zijn dierenplaatjescollectie. Erwin spaarde geen troep van de supermarkt. Erwin deed ook geen rare dingen zoals concurrent Piet P. . Nee Erwin betrapte je niet met zijn zatte kloten op een barbecue, om in beschonken toestand het weer vanaf locatie te presenteren. Erwin deed het weer vanaf zijn werklocatie en verder niks.

Erwin straalde met zijn saaie voorkomen een zekere vorm van gezag uit.

In de tijd dat d’n Kroll het weer nog presenteerde keek men anders naar een weersvoorspelling die onverhoopt niet uit kwam. Mocht het regenen op een dag waarop weerman Erwin zon had voorspeld, dan zei men “goh het weer is van slag”. Tegenwoordig als de weerman 30 graden met zon heeft voorspeld, en het feitelijke weer blijkt 28,5 graden met zon te zijn dan zegt men over de weerman “wat een lamlul, ze kunnen ook niks tegenwoordig, minder minder minder”

Sinds het vertrek van Erwin is er een hoop tumult neer gewaaid in ons land. Iedereen heeft plots een mening over van alles en nog wat. We weten allemaal wat dividend belasting inhoud. We maken ons hard voor kinderen als Howick en Lilly, die kennen we niet maar we gaan ervoor in de bres. We graven in ons geheugen en beginnen een rechtszaak over een treinkaping van 40 jaar geleden. We doen ons best om overal een punt van te maken.

Sinds dat Erwin plaats heeft gemaakt voor verschillende schandknapen, die drukker bezig zijn met hun hipster blouse dan met het weer, zijn we gewoon onze rots in de brandig kwijt.

En helaas, Erwin Kroll komt niet meer terug op tv. Maar dat betekent niet dat wij als samenleving moeten blijven rouwen en schelden op van alles en nog wat. Een betere toekomst begint bij jezelf.

Wees als Erwin, doe het weer en hou verder je bek, das het beste voor iedereen.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *