Lief Dagboek,

Het wordt vandaag heet. Hoe weet ik dat het heet wordt? Omdat het RIVM, De Telegraaf, De Gelderlander, Nu.nl en een hele rits andere kanalen mij erop hebben geattendeerd dat het heet wordt vandaag. Heb ik last van de hitte? Nee, niet echt. Tenminste dat was voordat ik de krant opensloeg. Na het lezen van diverse artikelen over hoe heet het vandaag wordt en wat dat met mijn kadaver kan doen, heb ik het erg warm. Volgens de kranten kan ik vandaag mijn pistoletjes in mijn bilnaad afbakken, zo heet wordt het.

Smog

Om het leed nog een tandje erger te maken zijn we wederom overgestapt van onze wijze van temperatuur meten. Niet langer gaan we door het leven met de feitelijke temperatuur weergave, nee we grijpen terug naar de mythische “gevoelstemperatuur”. De gevoelstemperatuur kun je niet zelf bepalen, daar hebben we de krant voor. Het wordt vandaag 38 graden maar het voelt als 4000 graden. Je zal niet alleen zweten en puffen in het echte leven maar je gevoel zal je vertellen dat je botten zwartgeblakerd bouillon liggen te trekken in je kokende bloed.

Mocht dat nog niet genoeg zijn om je van ergernis al uit je strandstoel te doen donderen, de luchtkwaliteit zal vandaag ook behoorlijk om te janken zijn. Volgens het RIVM “kan iedereen vandaag last krijgen van zijn of haar of het luchtwegen”. Het wordt gewoon een helse dag. Terwijl de zon je stervende lichaam aflikt met snoeihete stralen, lig je naar adem te snakken in je tuin en probeer je te roepen naar je moeder maar dat lukt niet want je hebt er niet genoeg lucht voor in je longen, volgens Jaap van Dissel en zijn vrienden.

Pro tip, lees vooral de krant

Heb je het nog niet heet? Heb je angst dat je vannacht niet kunt slapen? Geen zorgen! De Nederlandse kranten staan vol met tips over hoe je vandaag de dag door kunt komen. “Voorkom een plakzak met deze 7 tips”, “Sex hebben in de bloedhitte? Lees hier hoe jij dat kan!”, “Verkoel jezelf met het zweet van je partner” en nog een scala aan artikelen gaan je stress loos de dag door helpen.

Geniet van het weer vandaag!

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *