Lief Dagboek,

Na meer dan 200 verhalen over van alles en nog wat, was het tijd voor een mooie winterslaap. En behalve het formeren van een nieuwe regering is niets voor eeuwig en godzijdank ook deze door regen bezeken winter niet. We klimmen dus maar weer in de pen en gaan kijken wat 2024 gaat brengen.

Zelfscan criminelen

De laatste tijd lach ik mezelf rot om alle ophef over de zelfscanfraude die kennelijk plaatsvindt in een hoop supermarkten. Vooral de opmerking van vermoedelijke daders “Ja ik ben het artikel echt onbewust vergeten”. Je vergat toch ook geen spullen op de band te leggen bij het kassameisje voordat de zelfscanner werd uitgevonden? Of het boos worden bij een controle bij de zelfscan kassa. Er is uit onderzoek gebleken dat wij in Nederland:

  • A) een massale collectieve kleptomane periode doormaken.

of

  • B) dat we allemaal echt gewoon te dom zijn om daadwerkelijk om te gaan met een zelfscan kassa.

Ik denk een mix tussen A en B maar dat oordeel laat ik graag aan de lezer zelf over. En dan hebben we ook nog de doelgroep die de traditionele kassa bijzonder overdreven waarderen.

Het kassameisje

Ik heb niks tegen kassameisjes maar met de komst van de zelfscan kassa, zul je mij niet meer terug zien bij het bemande station. (Waag het om mij hier te corrigeren met de term “bemensen”. ) Echter zijn de Gerda’s van Nederland het totaal niet met mij eens. Men schept een romantisch beeld over hoe leuk de kletspraat bij de kassa is en hoe fijn en behulpzaam de fysieke afhandeling van het boodschappen doen wordt ervaren. De werkelijkheid is wat weerbarstiger in mijn optiek.

Iedere keer dat er weer zo’n tang met een asfalt permanentje bij de kassa staat te buurten, zie ik minimaal 3 andere klanten achter zo’n grijs gejaste huismus zich te staan verzuchten aan de duur van “het gezellige praatje”. En als het laatste artikel is gescand, tja dan komt de onvermijdelijke vraag; “Pinnen of contant mevrouw?”

Vervolgens zie je die bleke hand met roodgelakte kalknagels zakken in een handtas uit 1954 om eerst een bril te zoeken. Om daarna moeilijk te gaan zitten graven tussen de losse Euro’s, en waarschijnlijk ook nog enkele Guldens , om 3 kwartier later een keer afgerekend te hebben.

De enige reden waarom iemand nog bij de gewone kassa zou moeten afrekenen is om van het beungeld af te komen.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

2 reacties op “Kassameisje

  1. G Schuurman zegt:

    Vreselijk wanneer al die gehaaste mannen staan te zuchten bij de kassa in de tijd dat ze op hun werk zouden horen te zijn.
    Huisvrouwen kunnen inderdaad overdag hun boodschappen doen , mannen moeten naar hun werk dus wat doe je op dat tijdstip bij de kassa?
    Vriendelijke groeten van caissière Gerda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *