Lief Dagboek,

Zoals je wel weet stoor ik mij regelmatig aan de idioterie en überhaupt de algehele gang van zaken in ons kleine land. Ik weet niet waar het fout is gegaan, maar volgens de Nederlandse maatstaven ben ik kennelijk een mongool. Kennelijk ben ik zo achterlijk volgens het kabinet Rutte en de Rabobank dat ik bepaalde zaken verstandsmatig slecht kan scheiden. De nood is dusdanig hoog dat men het nodig acht om mij te bemoederen met maatregelen waar zelfs de meest simpele idioot in dit land, zoals Emile Ratelband, van zou gaan janken.

Rabobank

Laten we beginnen bij de Rabobank en haar bankenmatties. Uiteraard ben ik nog niet vergeten dat wij globaal 10 jaar geleden met zijn allen in een financiële gierput werden geduwd door de Rabobank en andere Dirk Scheringa waardige financiële organisaties. Hoewel het compleet duidelijk was dat wij als volk er weinig aan konden doen, werd de schuld van deze financiële malheur wel degelijk bij ons, de burger, neergekegeld.

Gelukkig zijn we, op een enkeling na, allemaal prima uit crisis gekomen maar nu dient het volgende euvel zich aan. Teveel mensen hebben op dit moment een aflossingsvrije hypotheek. Dit is een probleem omdat men hun schuld dus niet afbetaald. Dat kan je op een normale manier uitleggen en daarmee mensen aan het denken zetten. Of je doet net alsof het klootjesvolk de boodschap waarschijnlijk toch niet begrijpt, je laat de boodschap voor wat het is en verzint het volgende:

“Word ook aflossingsblij” 

Ja ja, je hoort het goed. Je moet je hypotheek aflossen, niet omdat het verstandig is maar omdat je dan aflossingsblij wordt. “Klap eens je handjes af-lossings-blij, op je boze bolletje hypo-theek-vrij”.
Dames en heren u bent geen weldenkend persoon volgens de Rabobank en kornuiten, u bent een mongool.

Kabinet Rutte

Ik hoor je denken, gooi je nu weer de Rabobank en Mark Rutte op dezelfde hoop?
Ja, dat doe ik en dit ligt uiteraard niet aan mij. Ze blijven zichzelf telkens plaatsen in de hoek waar de klappen gaan vallen.  Zo dus ook Mark Rutte en zijn Haagse vrinden.

De discussie over de keuze van zomer of winter tijd is alweer wat geluwd. Neemt niet weg dat er nog steeds geen keuze is gevallen.  In Den Haag durft men het volk niet te raadplegen over deze discussie en daar hebben ze een hele simpele reden voor. Wij als klapvee, zouden niet in staat zijn om die keuze te maken. Kennelijk zouden wij de zomertijd als te positief ervaren omdat het woord zomer erin voor komt. Dat deze keus gevolgen heeft waarover eenieder echt wel kan doordenken, wordt niet aan gedacht. U kunt die keuze niet maken want u bent een mongool. Het is alsof Rutte denkt dat hij ons een zonnetje en een sneeuwvolkje voorhoud en wij het volk (lees: de mongolen) onze keuze op die manier zouden baseren.  Zo weten jullie ook weer hoe er over je gedacht wordt door de omhooggevallen idioten in Den Haag.

Gelukkig heb ik genoeg eigenwaarde dat ik weet waar de echte idioten zich schuil houden. Als je je in een kamer bevind met genderloze seksthunderbird Rob Jette, de gebroeders geitenhoeder van Denk en een schuimbekkende Geert Wilders zit je of in een TBS kliniek of in de tweede kamer.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *