Lief Dagboek,

De vordering van de herfst, lees de vordering van het sterven van het jaar 2019 gaat gestaag maar definitief voort. De bladeren rotten van de bomen en mijn zomerse humeur  vergaat als een plak ham in de zon. Zo ook de spanning in de Formule 1. De race is gelopen, er is witte rook, er is een nieuwe wereld kampioen met nog 2 races te gaan. Nou ja, nieuw, dezelfde als vorig jaar maar dan dit jaar. Heel verrassend. Weemoedig als ik ben heb ik Max Verstappen als een echte Nederlandse tokkiefan naar het ere schavot geschreeuwd, mijn schreeuwen werden helaas niet beantwoord door de race goden.

Iemand die wel alle antwoorden heeft op zijn eigen vragen in de Formule 1 is natuurlijk niemand minder dan Jack Plooij. De man met de gave het antwoord al klaar te hebben voor iedere vraag die hij zelf stelt. Jack Plooij zou als een van de weinige mensen op deze wereld het unieke talent te hebben om zichzelf te interviewen en het er ook nog geloofwaardig uit te laten zien. Jack Plooij heeft naast deze gave ook nog de niets ontziende capaciteit om Max Verstappen te interviewen alsof hij een herrijzenis van Jezus zelf is.

Jack staat altijd achter je

Toch kun je hierin wel degelijk de voordelen zien. Moet je voorstellen dat je een persoonlijke Jack Plooij 24 uur per dag naast je hebt staan, dan kun je nergens meer stuk. Het begint al bij het wakker worden. “Kutochtend hé Rick, gewoon weer klote.” Vervolgens hoef je niks te zeggen want Jack vult de ochtend wel voor je in. “En nu? Tandenpoetsen en schijten zeker?” Terwijl je in stilte op de pot zit, staat Jack naast je met een rolletje schijtlint in de hand. “Wat kan hij dit goed hé, kijk eens, veegt zo alle stront van voor naar achter zijn rug op, hoppa, vakman!” Daarna gaan we lekker aan de gang met natuurlijk het commentaar van ons Jack in de achtergrond. “Stukkie schrijven Rick, wat is ie toch snel hé man man man weer-ga-loos” Terwijl de computer nog slechts aan het opstarten is zie ik mezelf al aardig gemotiveerd door vriend Jack voor de rest van de dag. Uiteraard gaan we aan het eind van de dag gezellig met Jack naar de buurtsuper. “Zelfscannen ja? Jij kan dat gewoon hé, geweldig!” Met Jack in je kielzog ben je DE man in de Albert Heijn!

De avond valt

Uiteraard is gezellig avondeten met mijn vrouw er niet bij omdat Jack de hele tijd suggestieve vragen stelt aan haar. Hij wil tenslotte ook uit haar mond horen hoe geweldig ik wel niet ben. Vervolgens nadat Jack heeft geprobeerd de avond aan elkaar te lullen met vervelende anekdotes en feitjes over mijn glorieuze bestaan is het bedtijd. “Rick staat nu zijn tanden te poetsen en als hij straks terug is, gaan we slapen!”

Ik stap mijn bed in en Jack staat een beetje ongemakkelijk in de hoek.”Zo nou als straks de lampen uitgaan gaan we….” Ik onderbreek Jack, “Jack, muil houden slapietijd, weltrusten.” “Ok” zegt Jack “Weltrusten Rick.”  “Trusten Jack” zeg ik en knip het licht uit.

“Donker hé Rick?”

“Ja Jack, heel donker…”

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *