Lief Dagboek,

Om de gekte van deze tijd te ontvluchten, wil ik nog weleens afdwalen in mijn eigen, ietwat infantiele brein. Mijmeren over dingen die niet bestaan maar wel ter degen zouden kunnen. Een beetje zoals Wappies wetenschap bestuderen op YouTube maar dan zonder alles voor waarheid aan te nemen. Zo ook vandaag gleed ik af in het niet bestaande dubbelleven van Jaap van Dissel.

Een dag uit het leven van Jaap

De wekker gaat, Jaap heeft weinig slaap nodig dus hij hupt vlot uit bed. Aangekomen in de badkamer ziet hij ook gelijk dat het niet helemaal waar is dat hij weinig slaap nodig heeft. “Verdomme, ik zie er toch aardig krokant en verlopen uit voor een man van 63” zegt hij tegen zichzelf. Gelukkig hoeft Jaap het niet van zijn uiterlijk te hebben. Jaap is een man van status en aanzien. Als directeur van het RIVM is hij tijdens deze Pandemie eindelijk geworden waar hij al jaren van droomde; een soort Darth Vader der Nederlanden. Jaap die bepaalt wel wat de mensen doen. Hij hoeft maar enigszins bezorgt op te komen dagen bij de Tweede Kamer en hij naait iedereen weer voor weken in een lockdown. Denkend aan dit feit giechelt hij, bijna meisjesachtig naar zijn reflectie in de spiegel. Na enkele ogenblikken is de focus weer terug, de serieuze bebaarde man met de bezorgde blik is teruggekeerd, het is tijd om wat te gaan doen.

Zoals altijd gaat Jaap op deze dag hetzelfde riedeltje af. Informatie verzamelen en de belangrijke functionarissen en de pers te woord staan over de laatste ontwikkelingen. Het lijkt misschien saai maar Jaap geniet van de routine, de aandacht en vooral zoals hij s ‘nachts tegen zichzelf fluistert: “The Fame”. Als de routine van de dag erop zit, is het tijd om naar huis te gaan. Net zoals ieder ander getrouwd stel, eet Jaap samen met zijn vrouw en bespreekt de alledaagse dingen met haar. Zij is geen avondmens en gaat meestal rond half 9 richting bed. Jaap kijkt dan nog wat TV en wacht tot zijn vrouw slaapt. Want dan kan hij “Zijn Ding Doen”.

Josephine

Nu hij zeker weet dat zijn vrouw diep in slaap is, begeeft hij zich richting de kelder en draait de deur achter zich op slot. Het is een ruime kelder waar diverse kasten staan en een bureau met daarop een laptop. Jaap kleedt zich uit en vouwt zijn kleding netjes op en opent één van de kasten. Hij voelt aan de kleding die er hangt en maakt een keuze. “Vandaag ben ik Josephine” denkt hij hardop. Josephine, Jaaps duistere Alter Ego, draagt altijd blauw. Jaap hult zich dan ook in een deftig blauw mantelpakje. Op de bijpassende blauwe pumps loopt hij ietwat wiebelig naar de spiegel en doet zijn nepbaard af. Vakkundig voorziet hij zijn gelaat van een hele dikke laag make up en mompelt met een hoog stemmetje: “Wat ben ik toch een prachtige vrouw!”

Jaap verplaatst zich naar zijn laptop en surft naar zijn YouTube account. Hij pakt de tekst die hij vooraf al heeft geschreven erbij en zet zijn webcam aan. Hij begint rustig en vrouwelijk te praten in de webcam. “Lieve mensen, het RIVM liegt tegen ons, gaan we weer koffiedrinken op het museumplein van het weekend!?”

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *