Lief Dagboek,

De laatste jaren kwam ik erachter dat onze buurt lang niet zo gezellig is zoals hij van buiten doet vermoeden. Er zijn veel mensen verhuist en daarvoor in de plaats weer andere gezichten verschenen, sommige daarvan zeggen je gedag, andere niet maar het vroeger verplichte rondje door de wijk om je even voor te stellen is hier nooit van de grond gekomen. Sterker nog, mijn vrouw had een artikel gekocht op marktplaats en zei tegen mij; “Kijk lieverd, Tiel, lekker dichtbij”. Na wat heen en weer gemaild te hebben, bleek het dat mijn vrouw vorig jaar bij dezelfde vrouw ook al iets had gekocht. De vrouw in kwestie woont hier 50 meter vandaan en woont hier al jaren. En nu komt het meest schokkende, ik heb haar nog nooit gezien.

Dat geeft te denken

Hoe leuk is buurt eigenlijk? Ik denk dat er hier in de buurt meer over elkaar wordt gepraat dan met elkaar. Ook ik ben niet verschoont geweest van een buurtconflictje, het was kennelijk zonde van het ruimtelijke uitzicht voor de vrouw met “speiciale behoeften” hier op de hoek als ik even een uurtje een aanhanger er neer zou zetten. Het ruimtelijke uitzicht behelst in haar beleveing een kleine 200.000 klinkers en 32 auto’s maar toe maar weer.

Sindsdien bemoei ik mij niet langer met wat er in de buurt gebeurt. Zo hebben diverse buurtbewoners nu een kattenverjager in de tuin gezet. Zo’n apparaat die een hoge pieptoon afgeeft als hij beweging detecteert. Je zou denken dat ik na 2x Uruzgan, een aardig versleten gehoor zou moeten hebben maar de buurtjes verjagen niet alleen katten uit zijn tuin maar mij ook uit mijn eigen voortuin.

Een ode aan de wijk

Om mijn liefde voor onze buurt kracht bij te zetten, heb ik voor alle mede bewoners een prachtig, hippe, digitale tegel gemaakt. Geniet ervan!

In deze buurt

Zien we elkaar graag komen maar nog veel liever gaan

Wil iedereen weg maar meer dan een rijtjeshuis kon niet uit bij de bank

Geld de zondagsrust alleen voor de buren maar nooit voor jou

Moet de tweede auto ook perse voor de deur

Gaat met oud en nieuw het vuurwerk niet de lucht in maar horizontaal richting de buurt

Pakken we geen brandslang maar een jerrycan benzine bij een woningbrand

Vieren we niet elkaars verjaardag maar elkanders uitvaart

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *