Lief Dagboek,

Het begin is er, de kop is eraf volgens ons staatshoofd. Terwijl de ellende doorwoekerd en wij als publiek dagelijks getuige zijn van de bezorgde woorden van Jaap Dissel, is het buitengewoon jammer dat Jaap niet toevallig Pamela heet en een jaartje of 120 jonger zou zijn dan dat Jaap zich nu voordoet. Dat oogt beter dan het ontzielde en bebaarde lichaam wat nu op televisie verschijnt. Desalniettemin doen d’n Dissel en d’n Rutte op dit moment belangrijk werk om de mensen met nog belangrijker werk op verantwoorde wijze het echte werk te laten doen.

Zorg

Het is niet verrassend dat nu er een ware epidemie ons land treft, het niet de directeuren, zorgverzekeraars en andere overbetaalde popi jopie’s zijn die de kar gaan trekken. Nee de middenmoot mag de boel opknappen. Het valt mij eerlijk gezegd nog mee dat het Coronavirus onder je basis verzekering valt. Nu blijkt dat je de ellende niet kan oplossen door het virus geld te bieden om op te rotten zijn de normaal zo prominent aanwezige verzekeraars en ander gespuis angstig stil. De kaalslag in onder andere de zorg eist nu zijn harde tol. Mensen gaan dood en vooralsnog zijn er niet genoeg materialen in voorraad om iedere zorgverlener te voorzien van gedegen materiaal. Bij verzekerend Nederland dachten ze vast dat je jezelf met briefjes van 50 ook kan ontsmetten. Ik ben erg benieuwd wat dit onvoorziene virus gaat betekenen voor de toekomst van ons zorgstelsel. Zou er na dit hele gezeik daadwerkelijk gekeken worden naar het feit dat een dokter wel heeft geleerd om de beste zorg te leveren en dat een financiële instelling zich beter met centjes kan bemoeien dan met het werk van specialisten? De tijd en natuurlijk Covid zal het ons leren.

Quarantaine

Onderwijl zitten wij nog steeds met elkaar in quarantaine. Er komt natuurlijk uiteindelijk een kantelpunt waarin de IC”s minder Corona patiënten hebben en we Jaap Dissel bezorgd met grafieken in de weer zien met daarop het aantal in elkaar geslagen kinderen en partners op de IC’s. Ik laat jullie dan ook graag achter met een macabere maar ware boodschap:

In dit huis

Blijven wij binnen

Houden we 1,5 meter afstand

Kijken we samen naar d’n Dissel

Hoesten wij op zolder

Bellen we de dokter pas als we verdrinken in ons eigen lichaamsvocht en 40 graden koorts hebben

Gaan we niet naar elkaars uitvaart

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *