Lief Dagboek,

Niemand vindt het leuk maar toch heeft bijna iedereen, waaronder ik, er weleens aan meegedaan uit pure verveling. Dan heb ik het over die achterlijk nomineer deel zooi op Facebook. Er zit zelden een onderwerp tussen die mij boeit of waar ik daadwerkelijk van opkijk. Duizenden katten, honden, paarden en planten foto’s passeren de revue op je tijdlijn en iedere keer bestaat er de reële kans dat ook jij wordt genomineerd. Dit manoeuvreert jou, als de genomineerde, in een vervelend dilemma. Ga je nu echt voor je al dan niet dierbare vriend 10 dagen lang jezelf te schande zetten op Facebook? Of doe je de hele community een plezier en negeer je het bericht gewoon? Dan heb je wel gezeik met je vriend natuurlijk. Altijd lastig.

Suf

De meeste nomineer en deel acties zijn vaak ook een beetje suf. Men deelt dingen die we allemaal allang wisten en al mee zijn doodgegooid. 10 dagen lang foto’s van hetzelfde paard of hond, daar word ik onderhand een beetje simpel van. Als het dan toch moet, verzin dan eens iets waar je mensen echt angst mee inboezemt. Lekker weer het schandalige randje opzoeken, ik mis het.

We gaan het anders doen

Hoe verfrissend zou het zijn als je wordt genomineerd om je 10 favoriete bedpartners in volgorde van prestatie op Facebook te delen. Met angst en beven beginnen bij nummer 10 en dan hopen dat de hekkensluiter geen verhaal komt halen. Anderzijds is het ook spannend dat, als je dan de rode lantaarn drager bent, wat je er dan zelf van vindt? Geef je dan een reactie dat je er zelf eerlijk gezegd ook geen hol aan vond? Vraag je een revanche aan om toch te laten zien dat je inmiddels wel een goed rondje kunt zaadworstelen? En wat als je op 1 staat bij sommige mensen, wordt je dan op straat na-gefluisterd met “Kijk daar gaat ie, het Beest van de Betuwe”? Je kunt natuurlijk ook weigeren om hieraan mee te doen maar ja dan denkt iedereen dat je helemaal geen bedpartners hebt gehad. Dan wordt je nagewezen; “Kijk daar heb je die seksloze zak hooi”, dat wil je ook niet. Niet meedoen is geen optie en wel meedoen leidt tot ellende, wat een heerlijk dilemma!

Ja mensen, dan wordt het toch anders.

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *