Lief Dagboek,

We zijn het allemaal. De één wat meer dan de ander maar hypocriet zijn we allemaal. Ook jij, degene die dit nu op dit moment leest. Kans is groot dat je nu op het toilet aan het lezen bent maar dat zal niemand ooit weten want dat is bah. Ook jij hebt weleens een snotje uit je neus gepeuterd en vervolgens luttele minuten later iemand een hand gegeven, dat zal ook niemand weten. Maar wee de gebeente als je iemand het ZIET doen, dan staan we allemaal op en roepen “BAH!” Het gaat allemaal automatisch maar toch doen we het allemaal. Kennelijk vinden we onszelf minder vies dan een ander.

Zelfgeil

Naast dat we allemaal hypocriet zijn, is met de komst van sociale media angstig duidelijk geworden dat er ook een bevolkingsgroep is die zichzelf vooral het belangrijkste vindt. Zo zie je meer dan eens per week vast wel een foto van een heerlijk gerecht voorbij komen die iemand vol trots op Facebook of Instagram heeft geplaatst. Waaronder je steevast de leuke reacties terug vindt zoals: “Oei, dat ziet er goed uit”. Of de minder leuke variant: “Je had ook even kunnen bellen dan was ik ook gekomen.” Dat weet de plaatser ook dondersgoed daarom heeft betrokkene je waarschijnlijk ook niet gebeld, dit is vragen om gekwetst te worden.

Daarnaast brengen dit soort berichten de echte narcist bij mensen naar boven en vind je nog wel eens een reactie terug zoals “Henk en ik hadden witlof vanavond.”  Het kan niemand wat schelen dat jij en Henk witlof hebben gegeten. Als je wilt dat mensen dat weten dan zou je een foto moeten maken van dat overduidelijk smerige prakje en dat op je eigen tijdlijn moeten plaatsen. Dit soort mensen zijn zo met zichzelf bezig dat ze waarschijnlijk voor de spiegel masturberen.

De grootste hufters

Wat ik nog het ergste soort van zelf-onbewust-irritant gedrag vind, komt vooral voor als je bijvoorbeeld de auto aan het wassen bent. Dan is er altijd wel die ene vervelende buurtbewoner die naar buiten komt en roept “Hé buurman, als je klaar bent, hier staat er nog een.” Het lijkt een onschuldige grap maar dat is het allang niet meer. Het soort buurman die dan ook zwaar beledigt wegloopt als je antwoordt: “Hé buurman dat wrak kun je beter afvoeren dan wassen, lijkt mij wijzer!” Dat soort mensen zou ik graag eens willen betrappen tijdens het schijten. Waarom vraag je? Nou dan ruk ik de deur open, buk voorover en druk mijn reet in het gezicht van ‘de buurman’. Vervolgens hou ik met mijn handen mijn kakwangen vakkundig uit elkaar en roep: “HÉ buurman, als je klaar bent met vegen, veeg de mijne ook effe!”

Mocht je dit nog steeds op het toilet lezen, hoop ik dat je de deur op slot hebt gedraaid. Misschien sta ik wel aan de andere kant mezelf ‘geREET’ te maken. 

X Rick

Wanneer je een reactie plaatst zal ik deze eerst handmatig goedkeuren om spam tegen te gaan.

2 reacties op “Hypocriet

  1. Henri zegt:

    Ik zat niet o de shit-ton toen ik je verhaaltje las Rick, maar in de cabine van mijn Volvo. In Frankrijk en wel in het dorp Ernee. Desalnietemin heb ik toch genoten van je verhaaltje. Nog twee dagen en dan kan ik thuis op mijn eigen shit-ton. Daarna, ga ik het proberen op een Azerbaijan shit-ton. Moet kunnen dacht ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *